iPhone 12 serisi ile büyük başarı elde etti! Şirket 100 milyon satışa ulaştı

iPhone 12 serisi ile büyük başarı elde etti! Şirket 100 milyon satışa ulaştı

Counterpoint Research’e göre iPhone 12 serisi, 2014’teki iPhone6’dan bu yana bir Apple serisinin en başarılı lansmanı oldu. O zamanlar insanları 6 serisine çeken şey yenilenen tasarımı ve daha büyük ekranlarıydı. Gelin 12 serisindeki başarının detaylarına bakalım.

Analistlere göre iPhone 12 serisinin arkasındaki başarının sebebi Pro olmayan telefonlarda bile OLED ekranların olması ve bu modellerin 5G’yi benimsemesi. Önceki nesillerin aksine, bu sefer insanlar üst düzey modellere akın etti. Özellikle 12 Pro Max geçen yıl serideki toplam satışların %29’unu oluşturan en popüler telefondu. Açıklanan rakamlar şirketin küresel anlamdaki başarısını temsil ediyor. Yeni üst modeller özellikler ABD’de başarı elde etti. Satılan 12 Pro Max telefonların %40’ı sadece ABD’den geliyor. 12Pro Max, geçen yılki modelle aynı fiyattan, yani 1.100$’dan piyasaya sürüldü, ancak iPhone 12 serisinin Ortalama Satış Fiyatı daha yüksekti. Ortalama satış fiyatına kısaca ASP deniyor ve şu anda bu oran tüm zamanların en yüksek seviyesinde. 12 serisinin 11 serisine göre daha fazla para ve %22 daha yüksek gelir getirmesinin sebeplerinden biri de bu.

iPhone 12 serisi ile büyük başarı elde etti! Şirket 100 milyon satışa ulaştı

Diğer önemli sebep ise basit, Apple daha fazla telefon sattı. iPhone 12 serisi, lansmanından yedi ay sonra, Nisan ayında dünya çapında 100 milyon adet sattı. 11 serisinin bu seviyeye ulaşması iki ay daha uzun sürmüştü. Apple mobil sektöründe öncülüğünü korumaya devam edecek.

Xiaomi Mi Notebook Pro X, 3.5K OLED ekran ile piyasaya çıktı