Koronavirüs Delta Plus varyantı büyük endişe yaratıyor: Türkiye’de de görüldü

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Koronavirüs Delta Plus varyantı en fazla endişe yaratan mutasyonlar içerisinde yer alıyor. Özellikle son dönemlerde bu varyantın büyük oranda artış gösterdiği biliniyor. Hadi gelin konuyla ilgili merak edilen detaylara birlikte göz atalım.

Pandemi süreci 2020 yılının Şubat ayından bu yana büyük bir hızla devam ediyor. Herkes aşılama çalışmalarına odaklansa bile yine de tam olarak pandemiden kurtulmak mümkün olmuyor. Hindistan’da ortaya çıkan Delta Plus varyantı ise işleri daha karmaşık hale getirdi.

Gelen son raporlara göre bu mutasyon son derece bulaşıcı. Hindistan’da günlük koronavirüs kaynaklı vaka ve ölüm sayısı korkunç boyutlara ulaştı. Bundaki en önemli etkinin yeni mutasyon olduğu tahmin ediliyor. Bugüne kadar İngiltere mutasyonu çok fazla tartışılıyordu. Şimdi ise Hindistan mutasyonu çıktı.

Koronavirüs Delta Plus varyantı eskisinden daha bulaşıcı

Yapılan son açıklamalara göre yeni varyant belirtileri bakımından diğerlerinden farklı. Aynı şekilde bulaşıcılık yönünden de çok daha sert bir tablo çiziyor. Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü Direktörü Randipa Guleriya tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa bu varyant fazlasıyla endişe verici.

Koronavirüs Delta Plus varyantı

Bir hastanın yanında maskesiz geçmenin bile hastalığı kapmak için yeterli olduğu ifade ediliyor. Yani havadan bulaşma özelliği bakımından eskisine göre en az 2 kat daha güçlü. Bildiğiniz üzere Covid-19 özellikle havadan çok hızlı bir şekilde bulaşabiliyor.

Koronavirüs beyin hasarına yol açıyor mu bilim insanları açıkladı

İşin en kötü tarafı ise yeni varyantın aşıları bile etkisiz hale getirme ihtimali. Delta Plus varyantı bağışıklık sisteminden hızlı bir şekilde kaçabiliyor. Bu nedenle vücuttan atılması daha zor. Peki siz Covid-19 yeni mutasyonları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.