Koronavirüs beyin hasarına yol açıyor mu bilim insanları açıkladı

Koronavirüs çocuklarda felç

Dünyada büyük bir hızla yayılmaya devam eden koronavirüs beyin hasarına yol açıyor mu? Konu ile ilgili bilim insanları son derece önemli açıklamalara yer verdi. Hadi gelin tüm detaylara birlikte bakalım.

Hem Türkiye’de hem de dünyanın diğer ülkelerinde devam eden Covid-19 salgını ne yazık ki bir türlü bitmedi. Hastalığın yaygınlaşmaya devam etmesi ile birlikte ölüm sayısında da ciddi bir yükseliş yaşanıyor. Ancak işin bir de diğer boyutu var. Hastalıktan sonra insanlarda bu virüs nasıl etkiler bırakıyor?

Yapılan yeni çalışmalarla birlikte Covid-19 ile ilgili bazı bulgular elde edildi. Buna göre bilim insanları virüsün beyinde önemli bir kayıp yaşadığı ortaya çıktı. Koronavirüs geçiren kişilerin verileri incelendi ve diğer sağlıklı kişilerle sonuçlar kıyaslandı.

Koronavirüs beyin hasarına gri maddeyle yol açıyor

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalarda 782 gönüllü kullanıldı. Bu gönüllüler ile birlikte çeşitli deneyler yapıldı ve sonuçlar veritabanına kaydedildi. Pandemi öncesi bireylerin beyin taramaları ile sonraki süreç kıyaslandı. Ortaya çıkan sonuçlar şaşkınlık yarattı.

koronavirüs beyin hasarına

Bilim insanlarına göre Covid-19 hastalığını atlatan kişiler gri madde kaybına vuruyor. Böylece hafıza gibi birçok konuda beyin olumsuz yönde etkileniyor. Koku alma ve tat alma sistemleri Covid-19 ile birlikte zaten zedeleniyordu. Tüm bunlara ek olarak bunamaya neden olabileceği görüldü. Beyinde yarattığı olumsuz değişim Alzheimer hastalığına bile yol açabiliyor.

Beyin ve bilgisayar arayüzü kablolardan tamamen arındırılıyor: Matrix gerçek oluyor

Covid-19 enfeksiyonu ayrıca inme gibi sorunlara neden olabiliyor. Kısacası kalp ve beyni uzun süreli olarak yoruyor. Peki siz bu hastalık ile ilgili ortaya çıkan yeni araştırma sonucu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.