Koronavirüs Delta mutasyonu aşı yaptırmayan kişilerde daha fazla yayılacak: Endişe veren açıklamalar yapıldı

Koronavirüs Delta mutasyonu

Koronavirüs Delta mutasyonu şu anda en çok korkulan konulardan birisi olarak görülüyor. Yaklaşık olarak 111 ülkede görülen bu virüs Türkiye’de de hızla yayılıyor. Aşı olmayanlar en büyük risk olarak görülüyor.

Haziran ve Temmuz ne yazık ki vaka sayılarının düştüğü aylar olmadı. Bildiğiniz üzere yaz ayları için virüsün etkisi düşüyor ifadeleri çok kullanıldı. Şimdi ise geriye dönüp baktığımızda aslında yaz aylarının ters etki bile yaratabileceği ortaya çıktı. Delta varyantı koronavirüsün en az 3 kat daha hızlı yayılmasına neden oldu.

Türk Tabipleri Birliği Halk Sağlığı Kolu Başkanı Uzm. Dr. Nasır Nesanır önemli açıklamalara yer verdi. Ona göre virüsün bu mutasyonu en fazla aşı olmayan kişilerde öldürücü etki yaratacak.

Koronavirüs Delta mutasyonu endişe havası oluşturmaya devam ediyor

Delta varyantının tarihine kısaca bir bakacak olursak karşımıza ilk olarak Hindistan çıkıyor. 2020 yılının Aralık ayında Hindistan’da bu mutasyon ortaya çıktı. Hemen ardından ABD ve İngiltere gibi ülkelerden tüm dünyaya yayıldı.

Koronavirüs Delta mutasyonu

İki tehlikeli mutasyonun birleşimi olarak bilinen Delta varyantı ne yazık ki vaka sayılarında korkunç bir yükselişe neden oldu. Özellikle Asya ve Afrika ülkelerine daha hızlı bir şekilde yayıldı. Hemen ardından Avrupa ve ABD gibi ülkeler vaka artışlarına şahit oldu.

Koronavirüs aşısı olanlar iPhone 12 kazanabiliyor: İşte bomba gibi kampanya

Aşı yaptırmayan kişilerin bu virüsü daha hızlı bir şekilde kaptığı ifade ediliyor. Ayrıca aşı yaptırmanın öldürücü etkiyi ortadan kaldırdığı söyleniyor. Toplumdaki aşı karşıtlarının Delta varyantına karşı çok daha dikkatli olması gerekiyor. Peki siz aşı konusunda ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.