Fahrettin Koca yeni aşılar için tarih verdi!

covid19 aşısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir süredir uygulaması devam eden aşıların yeni bölümünün ne zaman ülkemize ulaşacağını açıkladı. İşte detaylar.

Şu aralar dünya gündeminin en önemli konularından birisi de koronavirüs aşıları. Malum, 2020’nin başından beri dünya genelinde ölümcül bir salgın söz konusu. Bu salgını önlemek için dünya nüfusunun önemli bir bölümünün aşılanması gerektiğine dikkat çeken bilim insanları, hummalı çalışmalar sonucunda pek çok farklı aşı üretmeyi başardılar.

Bu kadar aşı içerisinden Türkiye’nin tercihi ise Çin aşısı olarak da bilinen coronavac olmuştu. Aşıların ilk bölümü ülkemize ulaşmış ve öncelik sıralamasına göre vatandaşların aşılanmasına başlanmıştı.

Fahrettin Koca yeni aşılar için tarih verdi!

İlk öncelik sağlık çalışanlarına verilmiş ve aşıyı da sağlık çalışanları olmuşlardı. Şimdi ise sırada 65 yaş üstündeki yaşlı kesim bulunuyor.

fahrettin koca

Gelen ilk parti aşının bitmek üzere olması, aşılanmanın devam edip etmeyeceği yönünde soru işaretlerinin oluşmasına da neden olmuştu.

Konu ile ilgili kısa bir açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Koca, aşılama takviminin planlandığı gibi devam edeceğine dikkat çekti. Koca yeni sevkiyatın 6.5 milyonluk ilk bölümünün Pazartesi sabahı, yani bugün Türkiye’ye ulaşacağını müjdeledi.

Bu da aşılamanın aksamadan devam edeceği anlamına geliyor. Türkiye şu anda en fazla aşılama yapan ülkelerden biri konumunda. Eğer aşılamalar bu hızla devam ederse, 2021 ortalarına kadar nüfusun önemli bir bölümü aşılanacaktır.

23 Ocak vaka sayısı açıklandı! Sevindiren rakamlar