Elon Musk fakirleşti: Servetinin bir bölümünü kaybetti

Elon Musk insanları öldürecek

Önemli girişimciler içerisinde yer alan Elon Musk fakirleşti. Yaşanan bazı gelişmeler nedeniyle servetinin bir kısmı eridi gitti. Hadi gelin konu ile ilgili bütün detaylara birlikte göz atalım.

Tesla hisselerinde yaşanan düşüş nedeniyle Elon Musk fakirleşti. Onun son dönemlerde özellikle ekonomik anlamda çok büyük gelişmeler kaydettiği biliniyordu. Kazanç tablosuna bakıldığında gerçekten de performansı son derece yüksekti. Hatta hatırlayacağınız üzere son derece zorlu bir rakip olan Amazon CEO’su Jeff Bezos’u bile geçti.

Ocak ayında gösterdiği yüksek performansın hemen ardından düşüşe geçti. Tesla hisseleri onun en büyük gelir kaynağını oluşturuyor. Şirketin hisselerinin bu hafta içerisinde ciddi bir düşüş göstermesi ile birlikte yaklaşık olarak 27 milyar dolar kayıp yaşadı. Bu gerçekten de son derece yüksek bir miktar.

Elon Musk ünvanını kaybetti

Küresel çapta her zaman için en zenginler içerisinde yer alan Musk, bu defa listeden geri sırada kaldı. Ocak ayında servetini yaklaşık olarak 210 milyar dolara getirmiş olsa bile yine de bu pek yeterli olmadı. Sert bir düşüş ortaya çıktı.

Elon Musk için Tesla son derece kritik bir öneme sahip. Özellikle elektrikli araç sektöründe lider olmak isteyen Musk, şirkete adeta gözü gibi bakıyor ancak firmanın hisseleri adeta kar gibi eriyip gidiyor. Ocak ayında 901 dolar olan hisseler 720 dolar seviyesine kadar düştü. Şimdi ise 597 dolar ile işlem görüyor.

Dikkat! Elon Musk ismiyle insanları dolandırıyorlar!

Ancak bu durum sadece Tesla için geçerli değil. Aynı zamanda diğer elektrikli otomobil şirketleri de düşüş yaşamaya başladı. Şubat ayı ile kıyaslandığında yaklaşık olarak yüzde 40 seviyelerinde gerileme olduğu ifade edildi. Peki sizce Musk yeniden eski haline dönebilmek için ne yapmalı?