Bu uygulamayı yüklediyseniz silin! Koronavirüsü fırsat bilerek telefonunuzu kitliyor

korona1

Dünya, koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, maalesef bu durumdan yararlanmak isteyen, kötü niyetli, fırsatçı kişiler de bir bir ortaya çıkıyor. Temizlik ve hijyen malzemelerini fahiş fiyatlara satmaya çalışanlar mı dersiniz, yoksa telefonunuza yüklediğiniz uygulama aracılığıyla sizden fidye talep etme amacında olanlar ?

Koronavirüs tracker isimli uygulama, aslında Google Play Store’da yer almıyor ve “güvenli” olarak işaretlenmiş bir uygulama değil. Lakin bildiğiniz üzere, internet üzerinden de “kaynağı bilinmeyen” pek çok dosyayı Android cihazlara indirme ve kullanma imkânı bulunuyor. Bu tip yöntemlerin hayli riskli olduğu da biliniyor, ki Coronavirus tracker isimli uygulama da adeta sizin korkularınızdan yararlanarak sizi bir şekilde ele geçirmek isteyen bir uygulama.

Bu uygulamayı yüklediyseniz silin! Koronavirüsü fırsat bilerek telefonunuzu kitliyor

PhoneArena’da yer verilen bilgilere göre Coronavirus tracker’ı Android telefonunuza indirdikten kısa bir süre sonra, telefonunuz kitleniyor ve kilidin kaldırılması için de sizden 100 dolarlık Bitcoin para talep ediliyor. Bitcoin talep edilmesinin sebebi ise, takibinin zor olması. Tabii bu ödeme yapılsa dahi verilerinizin kurtarılacağının bir garantisi yok. Bu arada, Reddit’teki luca020400 nikli kullanıcı, şifrenin 4865083501 olduğunu belirtmiş.

Kısaca belirtmek gerekirse, çevredeki Koronavirüs tehlikesi ve ısı haritasını göstererek sizi tedbir almaya yönlendirdiği iddia edilen bu uygulamayı asla kurmayın. Eğer indirdiyseniz de hemen silin. Ne yazık ki siber suçlular insanların zor anlarını değerlendirmeyi pek seviyor.

Keenetic Omni DSL ile ev ve iş yerinizde yepyeni bir kablosuz çözüm!