Coronavirüs salgını için Apple ve Google işbirliği

apple ve google donanım günlüğü

Apple ve Google coronavirüs salgını nedeniyle ortak bir çalışma yürütüyor. Çalışma kapsamında telefona indirilecek bir uygulama sayesinde coronavirüs bulaşan kişileri tespit edebileceksiniz.

Coronavirüsün hayatımıza girmesi ile beraber tüm gelişimler yavaşladı. Dünya mevcut konumu itibari ile bilinen tarihinden itibaren en yavaş teknoloji gelişimini yaşıyor. Günümün teknoloji devlerinden Apple ve Google bu yavaşlıktan etkilenen firmalardan.

Teknoloji devleri şu an yaşanan salgının etkileri için bekliyoruz politikasını yürütüyorlar. Ancak bu bekleme esnasında firmalar hem salgının bitmesi için yardımlarda bulunurken aynı zamanda ellerindeki teknoloji imkanlarını kullanıyorlar. Apple ve Google ayrı ayrı çalışmalarını sürdürürken ayrıca beraber bir çalışma da yürütüyor. İki firma temas-takip sistemi odaklı bir uygulama üzerinde çalışıyor. Geliştirilecek olan takip sistemi ile beraber coronavirüs bulaşan kişileri tespit edilmesini sağlayacak.

Zoom nedir? Nasıl kullanılır? Güvenli mi?

Coronavirüs salgını için Apple ve Google işbirliği

Bu uygulama ile beraber coronavirüs kapacak kadar uzun süre kiminle temas ettiğini, kime yaklaştığını bluetooth teknoloji sayesinde inceleyebilecek. Eğer temasta bulunduğu kişi coronavirüs bulaşmış bir kişi ise telefonunu bu konuda bildirim gidecek.

çıkış tarihi konusunda bilgi vermedi

Akıllarda soru işareti bırakan nokta ise özellikle son zamanlarda sıkça konuşulan güvenlik açığı yani kullanıcıların bilgilerinin saklanması, paylaşılması sorunu. Bu soru işaretlerine karşın ortak açıklamasında “Gizlilik, şeffaflık ve karşı tarafın isteği bizim için en önemli konu. Bu işlevselliği ilgilenenler ile danışarak inşa etmek için sabırsızlanıyoruz. İşimizle ilgili bilgileri diğerlerinin de analiz edebilmeleri için açık olarak yayınlayacağız” şeklinde açıklama yaptı. Akıllı telefonların hemen hepsinde android ya da iOs işletim sistemi yer alıyor. Bu tüm insanlara ulaşma konusunda kolaylık sağlayacak. Henüz uygulama detaylandırılmazken çıkışı ile ülke yöneticileri ile birebir görüşmeler sağlanacak.