Samsung eUFS 3.1 yongalarının üretimine başladı

Samsung eUFS 3.1

Samsung amiral gemilerinde kullanılacak olan Samsung eUFS 3.1 yonga setlerinin üretimine başladığını açıkladı. Peki, bu yeni teknoloji bizlere ne sunuyor?

Dünyanın önde gelen depolama teknolojileri üreticisi Samsung Electronics, amiral gemisi akıllı telefonlar için tasarlanmış 512 GB Samsung eUFS 3.1 yongalarının seri üretimine başladı. Sıralı yazma performansının 3 katı ve önceki nesil eUFS 3.0 depolama yongalarının rastgele okunmasının 1.6 katı kapasiteye sahip.

eUFS 3.1 yonga seti akıllı telefon depolama yongasında ilk kez 1GB/sn performans eşiğini kıracak gibi görünüyor. Yeni yonga seti 1.200MB/s‘nin üzerinde sıralı yazma hızı ile UHS-I microSD kartın 90MB/s yazma hızının on katından daha fazla kapasiteye sahip olacak.

Bu yonga setinde 100.000 okuma IOPS ve yazma için 70.000 IOPS ile performans da arttırılıyor. Samsung ayrıca, gelecek yıllarda piyasaya sürülecek olan amiral gemisi akıllı telefonlar için 256GB ve 128GB kapasitelerin üretimini de gerçekleştirecek.

Galaxy M21 özellikleri ile ortaya çıktı! Çok yakında tanıtılacak!

Üretimin başlangıcı hakkında yorum yapan Samsung Electronics Bellek Satış ve Pazarlama başkan yardımcısı Cheol Choi; “En hızlı mobil depolama teknolojimiz sayesinde; akıllı telefon kullanıcıları artık geleneksel depolama kartlarıyla karşılaştıkları darboğazdan endişe etmek zorunda kalmayacaklar. eUFS 3.1 teknolojisi, bu yıl küresel akıllı telefon üreticilerinin hızla artan taleplerini destekleme konusundaki kararlılığımızı yansıtıyor.” ifadelerini kullandı.

Samsung eUFS 3.1

Xiaomi uzaya Mi 10 Pro kamerasını göndermiş! Bakalım Mi 10 Pro uzayda nasıl fotoğraf çekiyor?