Koronavirüs testleri yanıltıcı sonuçlar verebiliyor: Bilim insanları şaşkın

İlk koronavirüs hapı

Herkesin büyük bir güven duyduğu koronavirüs testleri yanıltıcı sonuçlar vermeye başladı. Ancak bu sonuçlar doğal yollarla yanlış çıkmıyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Türkiye’nin henüz yeni yeni kapanmadan çıktığı şu günlerde söylentilere göre bazı kişiler Covid-19 test kitlerine müdahale ediyor. Bu müdahaleler sonucunda yanlış sonuçlar ortaya çıkıyor. Yalancı pozitif olarak bilinen bu sonuçlar ile birlikte öğrenciler okula gitmiyor. Bilim insanları bu testlerin aslında oldukça kolay bir şekilde manipüle edilebileceğini gösterdi.

Birleşik Krallık’taki Hull Üniversitesi’nden Kimya Profesörü Mark Lorch konu ile ilgili son derece önemli açıklamalara yer verdi. Ona göre en yaygın kullanılan test kitleri bile yanıltıcı sonuçlara neden olabiliyor. Üstelik öğrenciler bunları çok kolay bir şekilde yapıyor.

Koronavirüs testleri yanıltıcı sonuçlar nedeniyle tartışma konusu oldu

Bu test kitleri bildiğiniz klasik hamilelik testleri ile neredeyse aynı. Buraya damlatacağınız birkaç damla kola veya meyve suyu pozitif çıkmasına neden olabiliyor. Ağızdan ve burundan alınan sürüntü örnekleri cihaza yerleştirilerek kişinin Covid-19 taşıyıp taşımadığı görülüyor.

koronavirüs testleri yanıltıcı sonuçlar

Bu test kitlerine çeşitli materyaller damlatan öğrenciler böylece testlerini pozitif çıkarıyor. İşin aslına bakacak olursak bunu yapmak çok kolay. Sadece 30 dakika içerisinde yalancı pozitif sonucu alınabiliyor. Bu durum özellikle öğrenciler arasında çok fazla kullanılıyor. Böylece okuldan kaçmak için önemli bir bahane ortaya çıkıyor.

Yerli koronavirüs aşısı yeni bir aşamaya geçti: Umutlar çoğalıyor

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara göre antikorlar için ideal pH seviyesini korumak son derece önemli. Testler solüsyonla yıkandığı zaman gerçek sonuçlar ortaya çıkıyor. Burada asıl önemli olan testlerin manipüle edilebiliyor olması. Peki sizce koronavirüs testleri yeterince güvenli mi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.