4nm Snapdragon 895 serisi üretimi, Samsung ve TSMC arasında bölünecek

4nm Snapdragon 895 serisi üretimi, Samsung ve TSMC arasında bölünecek

Qualcomm şimdiden yeni nesil Snapdragon 800 serisi işlemcisi üzerinde çalışıyor. Yeni yonga setinin Snapdragon 895 olarak adlandırılacağı bildirildi. Üretiminin detayları da bugün ortaya çıktı. Görünüşe göre 4nm Snapdragon 895 serisi üretimi, Samsung ve TSMC arasında bölünecek.

Qualcomm en büyük yonga üreticilerinden biri olmasına rağmen, şirketin kendi fabrikaları yok. Yonga setleri üçüncü taraf üreticiler tarafından üretiliyor. Samsung ve TSMC de bu konuda aktif şirketler arasında yer alıyor. Qualcomm’un beklenen yongası hakkında  üretim ve piyasaya sürme işlerini TSMC ve Samsung üstlenecek. Güvenilir Çinli haberci Ice Universe, 4nm snapdragon 895 yongasının Samsung tarafından üretileceğini açıkladı. Ayrıca 2022’nin ikinci yarısında piyasaya sürülmesi gereken ve TSMC tarafından üretilecek bir Snapdragon 895 Plus/Snapdragon 895+ daha gelecek. Qualcomm’un 7nm’den 5nm’ye geçiş yapmasından sadece bir yıl sonra daha küçük bir düğüm boyutuna geçtiğini görmek ilginç. Ancak bu durum, artık 5nm çip üretmeyecek anlamına gelmiyor.  Hala 5 nm Snapdragon 800 ve Snapdragon 700 yonga setleri gelmeye devam edecektir.

4nm Snapdragon 895 serisi üretimi, Samsung ve TSMC arasında bölünecek

Snapdragon 895’in kod adı “SM8450” olacak. Ayıca bir Kryo 760 işlemciye, Adreno 730 grafik kartına, Spectra 680 internet sağlayacısına ve dahili Snapdragon X65 5G modeme sahip olacak. Beklenen bu yeni yonga setinin Aralık ayında tanıtılması ihtimaller dahilinde ancak şimdiden bu sene mi seneye mi net bir şekilde söylemek zor.

Bitcoin üretiminde zorluk düşüşü madencilerin yüzünü güldürdü: Yeniden yükseliş gelebilir