Koronavirüs vakaları giderek azalacak! Türkiye için umut verici

Koronavirüs vakaları 1

Dünyanın en bulaşıcı hastalıklarından bir tanesi olan ve giderek artan Koronavirüs vakaları azalma eğilimine girecek. Ancak bunun hemen olacağını söylemek mümkün değil.

Çin kaynaklı olan ve şu anda 2 milyona yakın insanı enfekte eden Koronavirüs vakaları çok hızlı bir şekilde artış gösteriyor. Özellikle de nüfusun yoğun olduğu İstanbul gibi şehirlerde çok daha fazla virüs görüldüğü ifade ediliyor. Şimdilik bütün tablo karamsar gibi görünse bile bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay olumlu konuştu. Ona göre vaka sayıları plato şeklinde azalacak.

Tahmin yapılırken Avrupa örnek gösteriliyor

Türkiye’nin önünde şimdilik Avrupa gibi çeşitli ülkeler örnek olarak bulunuyor. Her ne kadar Çin virüsün ilk çıktığı yer olmasına rağmen yine de katı kuralları nedeniyle ülke hızlıca hastalığı bastırdı.

Koronavirüs vakaları yeni

Türkiye çok sert bir şekilde hastalığı bastırmak yerine zamana yaymayı tercih ediyor. Bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Okyay, “Çin’de baskılama yöntemiyle ilgili sonuçlar, özellikle vaka sayılarının artması, baskılanması ve azalmasıyla belirginleşti. Vaka sayısında çok büyük artış görülen Avrupa’da da şimdi vaka sayıları azalış göstermeye başladı. Böyle bir seyri biz de izleyeceğiz. Vakalarımız plato çizerek yavaş yavaş azalacak. Bu dönemde ölümlerimizin devam ettiğini göreceğiz, eski vakalardan kaynaklı. Avrupa’da görülen rakamlar, bu dönüşümün 1-1.5 ay içinde olacağı yönünde sonuçlar veriyor.” ifadelerine yer verdi.

Koronavirüs ne zaman bitecek? Bilim insanları açıkladı

Bu virüsün bir süre daha herkese yayılacağı kesin. Ancak aşı bulunması ile birlikte, sayıda düşüş yaşanabilir. Sizce bilim kurulu üyesi bu görüşünde haklı mı? Yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.