Anal koronavirüs testleri yaygınlaşıyor: Herkes kullanacak

Anal koronavirüs testleri

Anal koronavirüs testleri giderek daha fazla kişi tarafından kullanılıyor. Ancak bu durum bazı tartışmaları beraberinde getiriyor. Hadi gelin merak edilen herşeye birlikte bakalım.

Çin tarafından uygulanan ve geliştirilen anal koronavirüs testleri giderek yaygınlık kazanıyor. Bildiğiniz üzere normal şartlarda bu testler ağızdan ve boğazdan alınan örnekler ile yapılıyor. Şimdi ise anal yolla toplanan veriler değerlendirilecek. Pekin Youan Hastanesi tarafından yapılan açıklamaya göre bu testler daha kesin sonuçlar sağlıyor.

Uzman doktorlar genellikle boğazdan veya ağızdan alınan örneklerin yeterli olduğunu söylüyor. Ancak ortaya çıkan asemptomatik vakalar işi bozuyor. Bu vakaların bir türlü pozitif çıkmaması işin en tuhaf tarafı ağız ve burun testleri onların pozitif olmasına rağmen negatif çıkmasına neden oluyor.

Çin bu yöntemi her yere yaymak istiyor

Bildiğiniz üzere salgın ile mücadelede en önemli detaylardan birisi de hiç şüphesiz testlerdir. Eğer yapılacak olan testler ne kadar hızlı gerçekleşirse vaka tespiti o kadar çabuk olur. Böylece müdahale hemen gerçekleşebilir.

Anal koronavirüs testleri

Özellikle Çinli bilim insanları anal testlerin çok daha kesin sonuçlar ürettiğini söylüyor. Virüsler anüs bölgesinde daha fazla biriktiği için buradan alınan numunelere büyük oranda kesin sonuçlar ortaya çıkarıyor. Ancak herkes bu durumdan memnun değil. Çin’e gelen kişilere anal test yapılması hoşlarına gitmiyor. Hatta geçtiğimiz günlerde bunun derin psikolojik acılar yarattığı ifade ediliyordu.

Google veri gizliliği konusunu ciddiye almaya başladı!

Dünyanın birçok ülkesi böyle bir test yöntemini kullanmak istemiyor. Fakat Çin anüs veya dışkıda virüs bulunmasının daha yüksek ihtimal olduğunu söylüyor. Peki sizce koronavirüs testleri hangi yöntemle yapılmalı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.