Yerli koronavirüs aşısı yeni bir aşamaya geçti: Umutlar çoğalıyor

Koronavirüsten korunmak

Yerli koronavirüs aşısı birçok kişi tarafından bekleniyordu. Türkiye’nin kendi imkanlarıyla üretmeye çalıştığı bu aşı için yeni bir aşamaya geçildi. Hadi gelin hem bu aşamaya hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

Tüm dünyada hayatı adeta felç eden Covid-19 salgını ne yazık ki bir türlü durmuyor. Aşılama çalışmaları devam etse bile yeni varyantlar süreci baltalıyor. Mesela Hindistan’da görülen Delta varyantı çok büyük bir sorun olarak görülüyor. Bazı aşıların etkisini büyük oranda düşürüyor.

Tüm bu karmaşık ortamda Ankara Onkoloji Hastanesi önemli bir açıklama yaptı. BioNTech ve Sinovac gibi aşılara ek olarak Türkiye’nin de kendi aşısının neredeyse hazır olduğunu söyledi.

Yerli koronavirüs aşısı için gönüllüler aranıyor

Üretilecek olan bu yeni aşı için gönüllüler aranıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da gönüllü olmuştu. VLP aşısının dünyada ilk olduğu ve son derece önemli bir destek sunacağı ifade ediliyor. Ankara Onkoloji Hastanesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla devam ettirilen çalışmalarda yeni aşamaya geçildi.

Yerli koronavirüs aşısı

Faz-1 deneme aşamasından Faz-2 deneme aşamasına geçen yetkililer vatandaşların gönüllü olmasını istiyor. Böylece aşı çalışmalarında hızlı bir ilerleme kaydedilebilir. Şu anda Türkiye aşı konusunda dışa bağımlı. Eğer dışarıdan aşı gönderilmezse herhangi bir uygulama yapılamaz.

12 yaş altı koronavirüs aşı denemeleri yapılıyor: Pfizer bu yolda kararlı

Bu durumu bitirip yerli aşı çalışmalarına ağırlık verildi. Sağlık Bakanlığı aşıların sonbahar döneminde neredeyse hazır hale geleceğini söylemişti. Özellikle 2022 yılının başlarında bu aşının kullanıma sunulacağı ifade edildi. Peki siz yerli aşı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.