Elektrikli otomobillere olan ilgi artıyor

Yerli otomobil TOGG

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de elektrikli otomobillere olan ilgi artıyor. Önümüzdeki yıllarda fosil yakıtlı araçlar tamamen tarihe karışabilir.

Elektrikli otomobillerin satış rakamları hızla artmaya devam ediyor. Türkiye’de bu artış çok hızlı olmasa da TOGG’un üretime geçmesiyle birlikte ülkemizde de elektrikli otomobillere olan ilgi tavan yapacaktır.

Dünya’da ve Türkiye’de elektrikli otomobillere ilgi artarken altyapı çalışmaları da büyük bir hızla devam ediyor. Elektrikli otomobiller için satış, satış sonrası hizmetleri ve şarj istasyonları kurulumu konusunda 2019 yılından bu yana 360 derece hizmet vererek Türkiye’deki ilk ve tek marka olan E-Garaj, bir startup olarak girdiği otomotiv dünyasında referans marka konumuna ulaştı.

Elektrikli otomobillere olan ilgileri ve sektörün ihtiyaçları nedeniyle bir araya gelen farklı mesleklere sahip Avukat Ahmet Faruk Usta, Uzay Mühendisi Kutay Yamacı ve İşletme mezunu Emir Tunçyürek tarafından kurulan E-Garaj, aynı zamanda eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yazılıma kadar sektöre know-how desteği de veriyor. E-Garaj, İstanbul Maslak’ta bulunan 1.200 metrekarelik showroom ve servis alanında konularında uzman 30 personel ile hizmet veriyor.

Elektrikli otomobillere olan ilgi artıyor

E-Garaj tanıtım toplantısında konuşma yapan E-Garaj kurucu ortağı Ahmet Faruk Usta, şu an itibariyle Türkiye’de elektrikli otomobil satışlarının toplam satış içerisinde yüzde 1 pay aldığını dile getirerek “Avrupa’da son 5 yıl içerisinde elektrikli araç satışlarının toplam satışlarda önemli bir pay almaya başladığını görüyoruz. Örneğin Norveç’te bu oran yüzde 70’e ulaşmış durumda. Ülkemizde de son yıllarda bu eğilimin arttığına şahit oluyoruz. Türkiye’de elektrikli otomobil pazarı geçtiğimiz yıl, bir önceki yıla göre yüzde 600 büyüdü. 2021 yılının ilk 6 ayında yaklaşık 1.200 elektrikli otomobil satıldı.

E-Garaj olarak bizim bu satışlarda pazar payımız yüzde 10. Ülkemizde toplam yaklaşık 5 bin elektrikli otomobil var ve E-Garaj olarak bu kullanıcıların yaklaşık yüzde 90’ına hizmet verdik. Gelecek 10 yılda elektrikli araçların Türkiye toplam pazarında yüzde 40-50 bandına yaklaşmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Star Wars: Visions anime antolojisine ilk bakış geldi