Koronavirüs salgınından çocuklar için üzücü bir haber geldi

Koronavirüs salgınından çocuklar için üzücü bir haber geldi

Tüm dünyada büyük ölçüde etkili olan koronavirüs salgınından çocuklar için üzücü bir haber geldi. İşte konu ile alakalı merak edilen tüm detaylar.

Milyonlarca kişiye bulaşan koronavirüs salgınından çocuklar için bazı olumsuz araştırmalar ortaya çıkıyor. Normal şartlarda bu virüs çocuklara çok bulaşmıyordu. Daha doğrusu bulaşsa bile büyük bir etki göstermiyordu. Şimdi ise bunun aslında tam tersi olduğu görüldü. İsviçre’de yapılan bazı araştırmalar 0 ila 9 yaş aralığındaki çocukların büyük oranda etkilendiğini gösterdi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı tarafından yapılan açıklamalarda da yine benzer sonuçlar elde edildiği söylendi. Ayrıca gebelerde de artış görüldüğü belirtiliyor. Yani bugüne kadar bilinen önemli bir gerçek değişiyor.

En hızlı yayılan salgın çocuklara daha fazla bulaşacak

Yapılan bazı araştırmalar sonucunda 0 ile 9 yaş arasındaki çocuklara bulaşma oranının en az yüzde 130 oranında artış gösterdiği ifade edildi. Bu gerçekten de son derece korkunç bir rakam. Normal şartlarda salgın ile ilgili gerçekleşen yüzde 10 gibi artışlar bile çok tehlikeli görülüyor.

Koronavirüs salgınından çocuklar

Böyle bir tablonun ortaya çıkması aynı zamanda bulaş riskinin artışını ortaya koyuyor. Normal şartlarda küçük çocuklar hastalığı daha az kaptığı için kreşler hemen açılmıştı. Ayrıca ilkokullar hızlı bir şekilde yeniden yüz yüze eğitime döndü. Fakat ortaya çıkan bu yeni mutasyon ile birlikte çocukların da tehlikede olduğu görüldü.

Koronavirüs yasakları bitti! Restoranlar doldu taştı!

Okuldan geldikten sonra çocuklara mümkün olduğunca yaşlılardan ve kronik hastalığı olanlarda uzak tutulması öneriliyor. Böylece entübe olma riskine sahip kişiler korunabilir. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.