Koronavirüs yasakları bitti! Restoranlar doldu taştı!

Koronavirüsten korunmak

1 Mart itibariyle normalleşmede ilk adımlar atıldı. Koronavirüs yasakları hafifletilince restoranlar adeta dolup taştı. İşte konunun detayları.

Uzun süredir kapalı olan restoran ve kafeler bugün itibariyle kapılarını açtı. Geçtiğimiz gün kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamada kafe ve restoranların yüzde 50 kapasite ile çalışmaya başlayacakları belirtilmişti.

Lakin kapasite çoğu yerde yüzde 50’nin çok daha üzerine çıktı. Uzun süredir kafe ve restoranlarda arkadaşlarıyla buluşamayan insanlar adeta hasret giderdiler. Pek çok kafenin önünde içeri girebilmek için uzun kuyruklar oluştu.

Özellikle AVM’lerde yer alan Starbuck, Burger King gibi popüler yeme içme mekanları tıklım tıklım doluydu.

korona

Fotoğraf Kaynak

Koronavirüs yasakları bitti! Restoranlar doldu taştı!

Görünen o ki insanlar restoran ve kafelerde vakit geçirmeyi hayli özlemişler. Elbette bu arada şunu da belirtmemiz gerekiyor. Bilindiği üzere bu karar turuncu, sarı ve mavi renge sahip iller için verildi. Kırmızı renge sahip illerde hala kafe ve restoranlar kapalı durumda.

Yapılan açıklamada bu haritanın her 15 günde bir yenileneceği belirtilmişti. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte İstanbul ya da başka bir şehir çok riskli konuma düşerse kafe ve restoranlar tekrardan kapanabilir.

O yüzden maske ve mesafe olayına dikkat etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde daha büyük bedeller ödememiz içten bile değil. Bu sebepten ötürü her ne kadar bazı tedbirler esnetilmiş olsa da bizim tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor.

Teknoloji sayesinde milyar dolarlar kazandılar! Peki ama nasıl?