Bu kan grubuna sahipseniz koronavirüs size daha yakın!

Koronavirüs

Koronavirüs dünya genelinde 400 binden fazla can aldı. Peki sizce hangi kan gurubuna sahip insanlar daha fazla enfekte oldu. İşte yapılan bir araştırmanın sonuçları.

Tüm dünya genelinde koronavirüs hastaları üzerinde bilimsel çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Araştırmalar hangi kan gurubunun daha büyük tehlikede olduğunu ortaya koydu. Yapılan araştırmalara göre 0 RH kan gurubuna sahip olan insanlar koronavirüs salgınından en az etkilenen grup oldu.  1610 kişilik bir grubun kan örnekleri üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda ulaşılan sonuçlara göre A RH kan grubuna sahip insanların bu salgından etkilenme oranı diğerlerine oranla daha fazla.

koronavirüs

Şu ana kadar dünya çapında 7,022,341 kişi enfekte oldu. Bu kişilerden 402,855’i hayatını kaybederken 3,433,067 kişi sağlığına kavuştu. Gerisi için tehlike devam ediyor. Araştırma için alınan kan örneklerinde yapılan incelemeler sonucunda, insan genomunda mevcut olan 2 noktanın koronavirüsle ilişkili olduğu tespit edildi. Bu tespit sonucunda hangi kan gurubunun da daha büyük tehlikede olduğu ortaya çıktı.

A kan grubunu taşıyan insanların kendi solunumunu yapamayacak duruma gelme riski normale göre %50 daha yüksek. 0 kan grubundan olan kişilerinse aynı şekilde solunumunu yerine getirememe riski normale göre %35 daha az. Bu nedenle en riskli kan gurubu A RH olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye enfekte olan 169.218 kişi ile hastalığa en çok yakalanan ülkeler listesinde on birinci sırada yer alıyor. Bu sırada daha önce ilk onun içerisindeydik. Ancak Koronavirüs ülkemizde azalma eğilimine geçti ve bazı ülkelerde görülen vakaların giderek artması listenin şeklini değiştirdi. Örneğin Brezilya’da son zamanlarda ölüm oranları o kadar çok arttı ki İspanya, İtalya ve Rusya’yı geride bırakarak ikinci sıraya yükseldi. ABD hala en çok yakalanan insanın bulunduğu ülke. Şimdi ülkede eylemler ortaya çıktı.

George Floyd sonrası eylemler salgını arttırabilir!

Koronavirüs araştırmaları hız kesmeden devam ediyor. Salgının hızı bir hayli yavaşladı. Ancak dünya genelinde ikinci dalga bekleniyor. George Floyd cinayeti sonrası başta ABD olmak üzere bir çok ülkede ırkçılık karşıtı eylemler yapılmaya başladı. İnsanların bu eylemler sırasında maske takmadığı ve sosyal mesafeye dikkat etmediği gözüküyor. Bu da virüsün yayılma hızını arttırarak ikinci dalganın yayılmasını kolaylaştırıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? İkinci dalgayı bekliyor musunuz ?

Dünya Sağlık Örgütünden koronavirüs açıklaması!


Yorumlar kapatıldı.