Koronavirüs proteinleri mutasyon geçiriyor

Koronavirüs salgınından çocuklar için üzücü bir haber geldi

Dünya genelinde 4 milyona yakın insanın hastalanmasına neden olan ve ölümcül etkileri bulunan Koronavirüs proteinleri hakkında yeni bilgiler geldi. İşte merak edilen detaylar.

Koronavirüs proteinleri mutasyon geçirirse, bunun çok tehlikeli olacağı söyleniyordu. Hatta virüsün adeta yenilmez konuma yükselme ihtimali de bulunuyordu. Tüm bu iddialar üzerine yetkililer virüs hakkında daha fazla araştırma yaptı. Ortaya çıkan sonuçlar değerlendirildiğinde, tablonun tahmin edilenden çok daha vahim olduğu görülüyor.

Koronavirüs mutasyonlarının etkisi henüz bilinmiyor

SARS-CoV-2 olarak da bilinen sivri uçlu proteinler hakkında gerçekleşen yeni çalışma, mutasyon detaylarını ortaya koyuyor. Birçok ülkeden 5.349 koronavirüs genomunu analiz eden bilim insanları, koronavirüsün yapısında meydana gelmiş olabilecek mutasyonlar hakkında detaylı bilgi almaya çalıştı.

Yeni Koronavirüs semptomu bobrek yetmezligi

Ortaya konulan analizler, bu virüs türünün sivri uçlu proteinlerinin iki genetik değişiklik de dahil birçok mutasyonu yaşadığını ortaya çıkardı. Bilimsel çalışmaların ışığında konuşan bilim insanları, bu mutasyonların ne tür etkiler yaratacağını henüz bilmiyor. İlk etapta virüsün nasıl bir mutasyon geçirdiği anlaşılmaya çalışılıyor. Burada asıl amacın olası bir mutasyonun etkilerinin azaltılması olduğunu söyleyebiliriz.

Google Meet ücretsiz hale geldi! İşte detaylar!

İspanyol gribinin ciddi bir öldürücülüğe sahip olmasının en büyük nedeni sürekli olarak mutasyon geçirmesiydi. Bu mutasyonların sonucunda virüsün bambaşka bir yapıya büründüğü görüldü. Böylece antikor üretilmesi neredeyse imkansız hale geldi. Bu nedenle İspanyol gribi 50 milyon civarında insanın hayatına mal oldu. Eğer gribin mutasyon süreci daha önceden fark edilseydi, şu anda bu kadar insan ölmeyecekti. Koronavirüs ile ilgili de aynı sonuçların ortaya çıkmasından korkuluyor. Sizce virüsün mutasyon geçirmesi ne tür sonuçlara neden olur? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.