Ripple davası için yeni tarihler belli oldu

ripple

XRP yatırımcılarının merakla bekledikleri Ripple davası için yeni tarihler açıklandı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

En popüler 10 kripto paradan biri olan XRP’nin yaratıcısı olan Ripple’ın başı dertten kurtulmuyor. Hatırlanacağı üzere SEC’in Ripple’a açtığı davada ön duruşma 22 Şubat tarihinde gerçekleşmişti. Bu dava sonrasında XRP’nin değerinde öyle büyük düşüşler olmadı.

Davada Ripple’ın tarafında yer alan avukat James K. Filan bir sonraki duruşmaya dair tarihleri şahsi Twitter hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı.

Filan’ın yaptığı paylaşıma göre SEC tarafından sunulan mektupta, iki taraf da mahkemeye, davalıların davayı reddetme taleplerine ilişkin iddialarını sunmak için önerilen tarihler üzerinde anlaştıkları yer alıyor. Buna göre sanıkların açılış savunmaları 12 Nisan’da, SEC’in detaylı açıklaması ise 14 Mayıs’ta verilecek. Daha sonra savunmanın SEC’in sunduğu argümanlara yanıt vermesi için 4 Haziran’a kadar vakti olacak.

Ripple davası için yeni tarihler belli oldu

Hatırlanacağı üzere daha önce davanın sonraki duruşmasının Temmuz ya da Ağustos ayında görüleceği zaten ortaya çıkmıştı. Şimdi asıl merak edilen unsur ise Ripple’ın ikinci duruşmadan nasıl bir sonuç alacağı.

Malum, SEC Ripple’ı bazı ödemelerini XRP ile yapmakla suçluyor. Ripple’ın yetkilileri ise SEC’i kripto paraları itibarsızlaştırmaya uğraşmakla suçluyor.

İlk duruşmada ibrenin Ripple’dan yana olduğu iddia edilmişti. Bu sebepten ötürü XRP yatırımcıları ikinci duruşmayı sabırsızlıkla bekliyorlar. Bakalım XRP bu duruşma sonrası 1 dolar eşiğini aşmayı başaracak mı? Birlikte göreceğiz.

Bitcoin yeni rekorlara yelken açtı