Yeni Koronavirüs semptomu: Böbrek yetmezliği

Koronavirüs salgınından çocuklar için üzücü bir haber geldi

Uzmanlar tarafından keşfedilen yeni koronavirüs semptomu oldukça tehlikeli. Her geçen gün yeni bir semptomu ortaya çıkan bu virüs türü, insanlığı uzun bir süre daha yoracak gibi görünüyor. İşte bu virüsün yeni sendromu ile ilgili merak ettiğiniz bütün detaylar.

Koronavirüs hastalığına yakalanan kişi sayısı her geçen gün çok daha fazla artıyor ve yeni Koronavirüs semptomu daha çok görülmeye başlanıyor. Enfekte olan hastaların sayısı ise 2.5 milyona doğru büyük bir hızla ilerliyor. Bilim insanları ise sayılar dışında çok daha farklı konulara değiniyor. Virüsün göstermiş olduğu semptomlar, enfekte olan kişi sayısından daha önemli olduğu varsayılıyor. Bundan kısa bir süre önce virüsün semptomları sadece ateş öksürük nefes darlığı sorunlarıydı. Şimdi ise buna gün geçtikçe yenileri ekleniyor.

Yeni semptom diğerlerinden biraz farklı

Bütün dünya bu virüs salgınının daha çok üst solunum yolu enfeksiyonu olduğunu savunuyordu. Şimdi ise yapılan açıklamalarda yeni bir semptom daha eklendi. The New York Times gazetesinin haberine göre bu virüsü taşıyan kişilerde böbrek yetmezliği ortaya çıkıyor.

Yeni Koronavirüs semptomu bobrek yetmezligi

Böbrek yetmezliği bütün ülkelerde görülen hastalıklar içerisinde yer alıyor. Genellikle başka rahatsızlıkların tetiklediği böbrek yetmezliği diyaliz makinesi ile yaşamak zorunda bırakabiliyor. Koronavirüs hastalığına yakalanan kişilerin %40 gibi bir bölümünde böbrek yetmezliği görüldü. Bütün ülkenin önemli bir bölümünde hastalık görülmesi durumunda, böbrek yetmezliği çok daha kronik bir hal alabilir.

ABD şu anda virüs salgınını en derinden yaşayan ülkeler içerisinde yer alıyor. Yapılan açıklamalarda, diyaliz makinelerinin yetersiz kalmaya başladığı söyleniyor. Bunun nedeni ise virüs salgınına yakalanan kişilerin böbrek yetmezliği semptomu göstermesi. Peki siz bu semptomun ortaya çıkması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.