Almanya’nın aşı üreticisi herkesi endişelendirecek açıklamalar yaptı

Koronavirüs Hindistan mutasyonu

Almanya’nın aşı üreticisi son derece endişe verici açıklamalar yaptı. Peki bu firmanın en büyük endişesi neydi? İşte merak edilen tüm detaylar.

Gelen son detaylara göre Almanya’nın aşı üreticisi endişeli. Sadece 1 yıl içerisinde Türkiye’de 2 milyon 723 bin 316 kişi koronavirüs teşhisi aldı. Dünya genelinde toplamda virüs kapan kişi sayısı 114 milyon seviyelerine kadar çıktı. Ayrıca hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2,5 milyon düzeyinde.

Rakamlara bakıldığında endişe etmek için çok fazla sebep olduğunu söyleyebiliriz. Fakat Almanya ve diğer bazı ülkelerden gelen aşı haberleri yüreklere su serpmeye başlamıştı. BioNTech bu alandaki en iyi şirket olarak görülüyordu. Fakat yapılan son açıklamalar herkesi ürküttü.

Mutasyonlu virüsler aşı karşısında direnç kazanabilir

Birçok otorite şu anda virüslerin mutasyon geçirmiş olmasından korkuyor. İlk olarak İngiltere’de ortaya çıkan mutant virüsler şimdilerde neredeyse dünyanın tamamına yayıldı. Ayrıca her ülkede farklı bir mutasyon varyantı ortaya çıktı.

Almanya'nın aşı üreticisi

BioNTech CEO’su tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında mutasyonlu virüslerin büyük zorluk çıkaracağı görülüyor. Ayrıca dünyadaki herkese aşı yapılması için tek doz stratejisi takip ediliyor. Şahin bununla ilgili de konuştu. Kendisine tek dozun yetip yetmeyeceği soruldu.

Şahin tarafından verilen cevapta, “Eh işte… Öncelikle aşılama kampanyalarının en hızlı şekilde ilerlemesi çok önemli ve bunun için ilk strateji, ikinci doz için aşı saklamamak olmalı. Dolabımızda aşı kalmamalı, bütün aşıların kullanıldığından emin olmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Koronavirüs salgını bitiş tarihi BioNTech tarafından açıklandı

Tüm bunlara ek olarak aşının çocuklar üzerindeki etkilerinin de araştıralacağını söyleyelim. Peki sizce bu aşılar mutasyonlu virüs karşısında etkili edebilecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.