Google Meet ücretsiz hale geldi! İşte detaylar!

Meet

Daha önce ücretli olan Google Meet virüs sebebiyle ücretsiz hale geldi. Bu hamlenin Rooms’un tanıtılmasından sonra gelmesi dikkat çekti.

Covid-19 pandemi nedeniyle görüntülü görüşme normalde olduğundan çok daha fazla tercih ediliyor. Bu nedenle görüntülü görüşmeye olanak sağlayan uygulamalar oldukça dikkat çekiyor. Zoom son zamanlarda öğretmenler ve öğrenciler tarafından tercih edildi. Güvenlik açıkları nedeniyle bir çok ülkede engellendi. Facebook, Zoom’a rakip olarak Rooms özelliğini duyurdu. Dün Facebook’un Messenger Rooms’u tanıtmasının ardından Google’ın bu hamleyi yapması dikkatlerden kaçmadı.

Aslında Meet kısmen ücretsi olan bir görüntülü konuşma aracı. Şöyle ki daha önce kullanıcılar herhangi bir ücret ödemeden Meet’te düzenlenen görüntülü görüşmelere katılabiliyordu. Ancak bu görüşmeleri başlatmak sadece ücret ödeyen kullanıcıların hakkıydı. Bugün yapılan bir açıklama ile Google Meet tamamen ücretsiz hale gelecek. Gelecek diyoruz çünkü uygulamanın ücretsiz olacağı açıklansa da şimdilik herkese bu özellik açılmadı. Özellik kademeli olarak açılacak. Yaklaşık 10 gün içinde tüm dünyada ücretsiz hale gelecek.

Google Meet

Ücretsiz kullanım ne yazık ki Eylül ayına kadar devam edecek ve bir video konferansa en fazla 100 kişi katılabilecek. Google Cloud Ürün Yönetimi Direktörü Smita Hashim, “Koronavirüs salgını döneminde video konferans gerçekten önemli bir hizmet haline geldi ve video konferans kullanımının gerçekten arttığını gördük. Artan ihtiyaç nedeniyle Google Meet’i ücretsiz hale getirdik” dedi.

Bununla birlikte Google, G Suite’in yeni bir sürümü olan G Suite Essentials’ı duyurdu. G Suite Essentials üyeleri de Eylül ayına kadar Meet için sağlanan bütün özelliklerden yararlanabilecek. Bununla birlikte G Suite Essentials  içerisinde Google Drive, Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar kullanıma sunulacak. Essential kullanıcıları tek seferde 100.000 kişiye kadar canlı yayın yapabilecekler.

Qualcomm’un gözü yaşlı! Snapdragon 865’in yapamadığını MediaTek Dimensity 1000 yapıyor!

Son olarak Google günlük kullanımın ocak ayından bu yana 30 kat arttığını açıklayarak Meet’in şu anda 3 milyar dakikalık video toplantısına ev sahipliği yaptığını ücretsiz kullanıcı hamlesinin ardından bunun daha çok artacağını duyurdu.