Koronavirüs gerçek görüntüleri ortaya çıktı

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Herkesi derinden sarsmayı başaran koronavirüs, gerçek görüntüleri ile gündemde. Hadi gelin bilim insanları tarafından ortaya çıkarılan detaylara birlikte bakalım.

Bilim insanları her geçen gün bakteri ve virüsleri daha yakından görmenin bir yolunu buldu ve koronavirüs gerçek görüntüleri bunun üzerine ortaya çıktı. Ondrej Strnad tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, virüs hiç tahmin edilemeyecek kadar ilginç bir görüntüye sahip.

Koronavirüs gerçekçi şekilde görüntülendi

Dünya genelinde 50 milyon civarında insanın hastalanmasına neden olan koronavirüs, sürekli olarak yeni mutasyonlar geçiriyor. Elbette bu mutasyonlar bazen virüsün şeklinde de bazı değişimler yaratabiliyor.

Koronavirüs gerçek görüntüleri

Bilim insanları bu değişimleri elektron mikroskopları üzerinden rahatlıkla gösterebiliyor. Böylece tedavi ve aşırı çalışmaları önemli ölçüde desteklenebiliyor. Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda virüsün ACE2 reseptörlerine nasıl tutunduğunu gösteren başak proteinleri çok rahat bir şekilde görülebiliyor.

Her ne kadar virüs öldürücülük bakımından çok yüksek seviyelere sahip olmasa bile yine de rakamlar endişe verici şekilde yükseliyor. Bugüne kadar 1 milyon 263 bin 89 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Rakamın giderek daha da fazlalaşması bekleniyor.

Yapılan çalışmalar sonucunda, virüs ile alakalı hem tedavi hem de aşı konusunda ilerleme kaydedilmesi bekleniyor. Ayrıca oluşturulan 3 boyutlu modeller, en zayıf noktanın görülmesini de sağlıyor. Böylece bilim insanları nereden saldırmaları gerektiğini görebiliyor. Sizce bu tür görüntüleme çalışmaları salgın ile mücadelede önemli bir etki oluşturabilecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.