Çin’de yeni koronavirüs türü bulundu: Bu sefer daha ciddi

Sağlık Bakanı tam kapanma

Mevcut Koronavirüsten kurtulduğumuzu düşündüğümüz şu son günlerde, Çin’de yeni koronavirüs türü keşfedildi. Gelen bilgilere göre bugün virüs daha farklı.

Dünya çapında etkili olan virüsler genellikle Uzakdoğu kaynaklıdır ve yeni koronavirüs türü haberleri yine benzer yerden geliyor. Sars gibi hastalıklar bu bölgelerden bütün dünyaya yayıldı. Son olarak ortaya çıkan iddialar ise yeni bir virüs türünden ziyade mevcut virüsün ilginç mutasyona uğraması ile ilgili. Bakalım Koronavirüs bu sefer nasıl bir değişime uğradı?

Kuluçka süresi uzadı ve ateş belirtisi gösterilmiyor

Yeni gelen bilgilere göre Çin’de ortaya çıkan mutasyona uğramış virüs türü kuluçka süresi bakımından biraz daha uzun. Ayrıca daha önceden gösterilen ateş gibi belirtiler bu seferki virüs türünde bulunmuyor. Uzmanlar normal şartlarda ateşi yüksek olan birisinin bu hastalığa sahip olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyordu. Ancak bu sefer işler değişti gibi görünüyor.

yeni koronavirüs türü

Hong Kong Üniversitesi profesörü Keiji Fukuda, “Teoride genetik yapıda yer alan bazı değişiklikler, virüsün yapısı veya nasıl davrandığı ile ilgili değişime yol açabilir. Fakat birçok mutasyon, fark edilebilir değişimlere yol açmaz” diyerek gönüllerde az da olsa ferahlık yarattı. Ancak gelişen mutasyon daha farklı sonuçlar doğurabilir.

Apple’dan artırılmış gerçeklik özellikli Steve Jobs gözlüğü geliyor!

Son olarak ortaya çıkan değişikliklere göre, koronavirüsün mutasyona uğramış hali sadece akciğerlere saldırıyor. Daha önceki iç organların büyük bir bölümüne saldırıda bulunuyordu. Çin’in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan Koronavirüs türünden farklı olarak şimdiki diğer eyaletlerde görülüyor. Sizce bu virüs sürü mutasyonlarla daha tehlikeli bir hale gelir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.