Koronavirüs pandemisinin bitiş tarihi verildi!

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Biontech aşısının geliştiricilerinden biri olan Özlem Türeci, pandemi ne zaman bitecek sorunun yanıtını verdi.

Koronavirüs pandemisinin bitiş tarihi verildi! Malum tüm dünya gibi Türkiye de uzun bir süredir koronavirüs pandemisiyle mücadele ediyor. Aşılanma oranı artmasına karşın koronavirüs vakalarında öyle çok önemli bir düşüş yaşanmış değil.

Peki gelelim asıl sorumuza. Pandemi ne zaman sona erecek? Yani koronavirüs pandemisinden tamamen ne zaman kurtulmuş olacağız? Bu sorunun yanıtı Biontech aşısının geliştiricilerinden biri olan Özlem Türeci’den geldi. Türeci Biontech aşısının yaygınlaşmaya devam ettiğini ve önümüzdeki süreçte aşı oranının artmasıyla pandeminin kademeli olarak sona ereceğini vurguladı.

Covid-19 hastalığını 335 gün atlatamadı!

Koronavirüs pandemisinin bitiş tarihi verildi!

Kovid-19 ne olacak ve pandemi ne zaman bitecek?” sorusuna Özlem Türeci, “Bu zor bir soru çünkü virüs hakkında, aşıya nasıl tepki verdiği hakkında her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Salgının ne zaman sona ereceğini söylemek için bu bilgiye ihtiyacımız var. Şimdiden kesin olarak söyleyebileceğimiz şey, yavaş yavaş yeni bir normalliğin yerleştiğidir. Bunu şimdiden hissedebiliyoruz. Virüsle nasıl başa çıkacağımızı öğreniyoruz. Nüfusun büyük bir kısmı bağışık olduğu için daha özgürce hareket edebileceğimiz bir normallik olacak. Elbette birkaç yıl daha virüsle uğraşacağız. Yıllar geçtikçe virüs, nüfusun bazı gruplarının her yıl veya iki yılda bir aşılandığı grip virüsü statüsünü kazanacaktır. Koronavirüs daha yönetilebilir bir virüs olacak.” yanıtını verdi.

Yani buradan anladığımız salgının birkaç yıl daha devam edeceği. Sonrasında ise basit bir grip gibi hayatımızda var olmaya devam edecek.

Bitcoin beklenen patlamayı hala yapamadı