Koronavirüs aşısı için kesin tarih verildi işte merak edilen detaylar

Koronavirüs aşılarının saklanacağı dolaplar

Tüm dünyada büyük bir umut yaratmayı başaran koronavirüs aşısı için kesin tarih verildi. Testleri biten aşılar artık yavaş yavaş uygulanmaya başlayacak.

FDA’nın Aşı Danışma Komitesi kısa bir süre önce toplandı koronavirüs aşısı için kesin tarih belirlemeye çalıştı. Elbette bu pek kolay olmadı. ABD merkezli bir şirket olan Pfizer, yaptığı denemelerin başarılı olduğunu ve artık aşının kullanıma hazır olduğunu söylemişti.

Yine aynı şekilde “BNT162b1” ismi verilen aşı, BioNTech tarafından geliştirildi ve kullanıma hazır olduğu söylendi. Şu anda herkes yasal sürecin hızlı bir şekilde tamamlanmasını ve aşının dağıtımını bekliyor.

Koronavirüs aşısının ne zaman yapılacağı belli oldu

ABD’de Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, çok yüksek vaka artışlarının yaşandığı söylendi. 60 milyon civarına dayanan vaka sayıları, artık bu aşının olmazsa olmaz olduğunu ortaya koydu.

Koronavirüs aşısı için kesin tarih

Her ülkenin farklı bir kutlama günü olmasına rağmen DSÖ daha önce konuyla alakalı bazı açıklamalar yaptı. Vaka sayılarının çok ciddi bir seviyeye ulaştığı ve her ne olursa olsun zorunlu haller dışında dışarı çıkılmaması gerektiği söylendi. 

Bu kadar olumsuzluğa rağmen FDA’nın Aşı Danışma Komitesi tarafından yüzleri güldüren bir haber verildi. Yapılan son açıklamalara göre aşının 11 Aralık’ta kullanımına başlanacak. Öncelikle en yüksek riskli bölgelere aşı uygulanacak.

Hasta sayısının 12 milyon civarında olduğu ABD için bu haber son derece önemli. Hem Avrupa hem de ABD’de hastalık, ana gündem maddesiydi. Sosyal ve ekonomik dengeleri altüst eden salgın, aşı ile birlikte az da olsa zayıflayabilecek.