Koronavirüs ölümleri aşı yüzünden mi? İşte cevabı

Koronavirüs uzun süreli etkisi

Bugüne kadar gerçekleşen koronavirüs ölümleri aşı ile alakalı mı? Bilim insanları uzun bir süredir bu konuyu tartışıyor. İşte merak edilen detaylar.

Bazı araştırmacılara göre koronavirüs ölümleri aşı yüzünden ortaya çıkıyor. Hem Türkiye’de hem de dünyada salgına karşı kullanılabilecek en etkili silah hiç şüphesiz aşılardır. Özellikle Almanya merkezli olanlar yaklaşık olarak yüzde 90 üzerinde koruma sağlıyor. Durum böyle olunca güven artıyor.

Tüm bunlara ek olarak her zaman için olumlu sonuçların ortaya çıkmadığını söyleyelim. Mesela Çin’den gelecek olan aşılar ne yazık ki yeteri kadar güçlü koruma sağlamıyor. Her ne kadar Türkiye’de %90 oranında koruma sağladığı ifade edilse bile yine de dünya genelindeki ortalaması biraz düşük. Şimdi de bu aşıların alerjik reaksiyonlar nedeniyle ölüme neden olduğu ifade ediliyor.

Bilim kurulu üyeleri konuyla alakalı açıklama yaptı

Bilim kurulu üyeleri bu konu ile ilgili son derece önemli açıklamalara yer verdi. Onlara göre ortaya çıkan koronavirüs ölümlerinin nedeni kesinlikle aşı değil. Ancak hem ABD hem de Avrupa’da konu ile ilgili bazı ölüm haberleri geliyor.

Koronavirüs ölümleri aşı
Mesela geçtiğimiz günlerde Norveç gibi ülkelerde aşı kaynaklı bazı ölümlerin yaşandığı söylenmişti. Buradaki kişilerin ölme nedenleri daha çok ileri yaşlarda olmalarından kaynaklanıyor. Yine hatırlayacağınız üzere ABD’de bir doktor bu nedenle hayatını kaybetmişti.

Bilim kurulu üyeleri yüzde 100 oranında bir koruma sağlamanın imkansız olduğunu kabul ediyor. Fakat buna rağmen yüksek miktarda koruma sağlanabileceği tahmin ediliyor. Peki siz konuyla alakalı ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.