Apple TSMC ile birlikte micro OLED panel geliştiriyor

Apple TSMC ile birlikte micro OLED panel geliştiriyor

Nikkei Asia’dan gelen bir rapor, Apple TSMC ortaklığının ipucunu verdi. Söylenti, iki markanın AR ve VR cihazlarına yönelik gelişmiş OLED ekranlar üzerinde çalıştığını öne sürüyor.

Micro OLED paneller cam tabaka yerine yonga levhaları üzerine yerleştiriliyor. Bu sebeple Apple, uzun süredir çip tedarikçisiyle işbirliği yapıyor. Nikkei Asia’nın bildirdiğine göre iki marka çok daha ince ve daha küçük ürünler üzerine çalışıyor. Cihazlar ayrıca daha az güç kullanacak. Habere göre, geliştirilen micro OLED panellerin tüketici ürünlerinde kullanıma hazır hale gelmesi biraz zaman alacak. Söz konusu panellerin büyüklüğünün 2,5 cm.’nin altında olacağı söyleniyor. Güç tüketimindeki verimlilik de mikro OLED panelleri artırılmış gerçeklik cihazlarında kullanıma uygun hale getiriyor.

Apple TSMC ile birlikte micro OLED panel geliştiriyor

Raporda öne çıkan bir kaç önemli bilgi var. İlk ve en önemlisi, OLED panelleri TSMC’nin mevcut yonga üretim ekipmanı kullanılarak inşa edilecek. Böylece büyük bir Ar-Ge yatırımı gerektirmeyecek. İkinci olarak, OLED ekranlar daha yüksek verimlilik ve bir miktar dahili alan tasarrufu için doğrudan çipe entegre edilecek. Ve son olarak, Apple’ın söz konusu 1 inç ekranlar üzerinde çalışması için ekran üreticisi AU Optronics’ten en iyi yetenekleri işe aldığı bildirildi. Kaynak ayrıca Apple’ın gelecekteki Apple Watch’larını, iPad’lerini ve MacBook’larını güçlendirmek için Epistar ile microLED ekranlar geliştirme planlarını da ortaya koyuyor. Apple tarafından ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Instagram Reels, TikTok videolarını artık göstermeyecek