Koronavirüs için ilk DNA aşısı bulundu!

Koronavirüs için ilk DNA aşısı bulundu

Şu anda koronavirüs için uygulanan mRNA aşılarına ilk alternatif üretildi. Hindistan koronavirüs için DNA aşısına onayı verdi. İşte tüm detaylar.

Koronavirüs için ilk DNA aşısı bulundu! Hindistan’da Cadila Healthcare adlı ilaç firması tarafından Kovid-19 aşısı geliştirildi. Hindistan’da geliştirilen aşı dünyada Covid-19 virüsü için geliştirilen ilk DNA aşısı olma özelliğini taşıyor.

Cadila Healthcare tarafından aktarılan araştırma sonucuna göre Zycov-D aşısının üç doz uygulandığı kişilerin %66’sında semptomatik rahatsızlıklar önlendi.

Hindistan’da daha önce Bharat-Biotech aşısı üretilmişti. Hindistan’ın ürettiği ikinci aşı olan Zycov-D DNA aşısından yılda 120 milyon doz üretim yapılması planlanıyor.

Koronavirüs için ilk DNA aşısı bulundu!

Onay alan ilk DNA aşısından önce üretilen aşılar sadece hayvanlarda başarı göstermişti. Cadila Healthcare tarafından üretilen Zycov-D aşısı 50’den fazla merkezde 28 bin gönüllüde denendi. Yürütülen araştırmada Hindistan’daki 12-18 yaş grubundan bin genç üzerinde Covid-19 aşısı ilk kez denendi. Bu yaş grubunda aşının “güvenli ve koruyucu’’ olduğu anlaşıldı. Aşı çalışmalarının faz-3 aşaması, virüsün ölümcül ikinci dalgasının zirvede olduğu bir dönemde gerçekleştirildi. Yapılan açıklamaya göre üretilen aşı koronavirüsün mutantlarına ve Delta varyantına karşı etkili. Ancak aşının koronavirüsün sebep olduğu vaka ve vefat sayılarına ne kadar etki edeceği henüz bilinmiyor.

Hindistan’da 570 milyon doz aşı yapıldı

Hindistan’da 570 milyon dozdan fazla aşı yapıldı. Yapılan bu aşılar daha önce onaylanmış olan Covishield, Covaxin ve Sputnik V aşılarıydı. Ülke genelinde şu ana kadar yetişkinlerin yaklaşık yüzde 13’ü tam olarak aşılandı ve yüzde 47’si Ocak ayından bu yana en az bir doz aşı yaptırdı.

Kullanıcı gizliliği yasası geliyor! İşler değişecek