Endonezya koronavirüs aşısı için seri üretim yapacak: Sevindiren gelişmeler

koronavirüs

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo Endonezya koronavirüs aşısı ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Herkesin kimin önce bulacağını merakla beklediği bu aşı, yakında seri üretime bile geçebilir.

Endonezya koronavirüs aşısı büyük sevinç yarattı. Ülkenin devlet başkanı, devlete ait ilaç şirketi Bio Farma’nın, Çinli ilaç şirketi Sinovoc Biotech’in “CoronaVac” ismiyle ortaya çıkardığı ilacı geliştireceklerini söyledi. Ancak bu, ilaç geliştirmeden ziyade daha çok aşı geliştirme çabası olacak. Şimdiye kadar Türkiye de dahil olmak üzere Rusya, Almanya ve Çin gibi ülkeler virüse karşı aşı çalışmalarına ağırlık verdi.

Koronavirüs aşıları çok fazla üretilecek

Widodo, ilk etapta 100 milyon doz üretilmesi planlanan aşının ciddi bir şekilde üretimine devam edileceğini vurguladı. Seri üretim sayesinde ülkenin tamamına bunlardan dağıtılması amaçlanıyor.

Endonezya koronavirüs aşısı

Bio Farma, Kovid-19 aşı adayı “CoronaVac”ın 1620 gönüllüyü kapsayan üçüncü aşama testlerine devam ediyor ve daha şimdiden çok başarılı sonuçlar alındı. Böylece bu yöntemin aşı olarak kullanılması daha da kolaylaşmış oldu. Sinovoc Biotech, 15 Haziran’da, geliştirdiği Kovid-19 aşı adayının 1. ve 2. aşama klinik denemelerinde iyi gelişmelerin yaşandığını ve umutlu olduklarını söyledi.

Dünya genelinde büyük bir hızla yayılan hastalık, 20 milyon kişiyi enfekte etti. Bunlardan 720 bin tanesi hayatını kaybetti. Tüm bu ölümlere ve yüksek riske rağmen henüz aşıyla ilgili elle tutulur bir gelişme yaşanmadı. Sadece Rusya’dan bazı olumlu haberler geliyor. Sizce koronavirüs salgınına Endonezya aşı yöntemiyle dur diyebilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.