Kullanıcı gizliliği yasası geliyor! İşler değişecek

Kalıcı bağlantı: https://donanimgunlugu.com/kullanici-gizlil…-isler-degisecek-279877 ‎Düzenle

Devlet medyasının bildirdiğine göre, Çin, kullanıcıların kişisel verilerini korumayı amaçlayan yeni bir gizlilik yasası çıkardı. Yeni yasa, Çinli teknoloji firmalarının ülkede yeniden inceleme altına alınmasına sebep olacak.Kullanıcı gizliliği kuralları yeniden yazılacak. İşte detaylar.

Yeni kullanıcı gizliliği yasasıyla şirketlerin kullanıcı bilgilerini ele alış şekli kısıtlanacak. Yeni yasa 1 Kasım’da yürürlüğe giriyor. Reuters’in bildirdiğine göre, resmi olarak Kişisel Bilgilerin Korunması Yasası olarak adlandırılan yasa, Cuma günü Çin yasama organı tarafından kabul edildi. Yeni yasa şirketlere kişisel verileri toplamadan önce kullanıcıların onayını almayı zorunlu kılacak. Ayrıca şirketlerin, kullanıcıların verilerinin korunmasına ilişkin katı kurallar da getirecek. Kişisel bilgileri işleyen teknoloji şirketleri, bu bilgilerin korunmasını denetlemekle görevlendirilmiş bir kişiye sahip olmak zorunda tutulacak. Bu kişi, şirketlerin yasalara uyduklarından emin olmak için düzenli denetimler yapacak.

Kalıcı bağlantı: https://donanimgunlugu.com/kullanici-gizlil…-isler-degisecek-279877 ‎Düzenle

Buna ek olarak, kişisel kullanıcı verilerini işleyen şirketlerin bunu yapmak için açık ve makul bir amaca sahip olması gerekecek. Reuters’e göre, söz konusu verilerin işlenmesinin “hedeflere ulaşmak için gerekli olan minimum kapsam” ile sınırlandırması gerekiyor. Reuters’in bildirdiğine göre, Çin devlet medya kuruluşu yeni yasayı oldukça övüyor. Kullanıcıların verilerinin gizliliğine olan hassasiyet konusunda böylesi bir adımın Çin’den geldiğini görmek şaşırtıcı. Ancak eğer bu durum yeni bir dönemin başlangıcı olursa diğer ülkeler de benzer projeler yapacaktır.

Tesla, yapay zeka ile çalışan bir insansı robot üzerinde çalışıyor