Fahrettin Koca mutasyonlu koronavirüs hakkında korkutucu açıklamalar yaptı

Koronavirüs çocuklarda felç

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca mutasyonlu koronavirüs hakkında ilginç açıklamalara yer verdi. Birçok kişinin iyi haber aradığı şu günlerde endişe yarattı diyebiliriz.

Fahrettin Koca mutasyonlu koronavirüs ile ilgili bir süredir açıklama yapmıyordu. Virüsün birçok varyantı ortaya çıkmasına rağmen Türkiye’de henüz sadece az bir bölümü açıklandı. İlk olarak İngiltere mutasyonu açıklananlar arasında yer alıyor. Hemen ardından Güney Afrika mutasyonu olduğu ifade edildi.

Bütün bu mutasyonlar Türkiye’de de görüldü. Fakat asıl tehlikeli olan hiç şüphesiz Hindistan varyasyonu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalara göre Türkiye’de Hindistan mutasyonu görülüyor. Koronavirüste böyle bir mutasyon yaşanması daha fazla yayılabileceği anlamına geliyor.

Mutasyonlu virüslerin bir sonu var

Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamalarda normalleşme sürecinin neredeyse bittiğini ifade edebiliriz. Yani artık normalleşme umutları tamamen rafa kaldırılabilir. Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan tam kapanma ile birlikte vatandaşlar neredeyse dışarıya adımını atamayacak.

mutasyonlu koronavirüs

Fahrettin Koca aşı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini de söyledi. Ona göre mutasyonlar ile birlikte virüs daha fazla yayılıyor. Fakat aynı zamanda virüsün hasta etme kabiliyeti az bir seviyeye geriliyor. Elbette bu devam eden mutasyonlarla gerçekleşiyor. Yani her mutasyonda aslında virüs daha az bir oranda hasta ediyor.

Bilim kurulu istifaları devam edecek mi? Koronavirüs gündemi çok sıcak

Hindistan’da şu anda vaka sayıları günlük 400 bin civarına ulaştı. Nüfustan dolayı Türkiye’de de böyle bir vaka oranı görülmeyecek olsa bile yine de işler çığırından çıkabilir. Peki siz Hindistan koronavirüs mutasyonunun Türkiye’de görülmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.