Herkesin koronavirüs bağışıklığı kazanması ne kadar sürer? Bilim insanları hesapladı

Koronavirüs çocuklarda felç

Herkesin koronavirüs bağışıklığı kazanması ne yazık ki tahmin edildiği kadar kolay olmayacak. Hadi gelin bilim insanları tarafından yapılan hesaplamanın detaylarına bakalım.

Bilim insanları şu anda herkesin koronavirüs bağışıklığı kazanması için büyük bir çaba harcıyor. Onların en büyük silahı ise hiç şüphesiz aşılar. Ancak sadece bununla olacak iş değil. Aynı zamanda hastalanan kişilerin de bağışıklık kazanması burada önemli. Yapılan bazı hesaplamalar ile birlikte bütün herkesin bağışıklık kazanması uzun sürecek.

Hatırlayacağınız üzere İngiltere sürü bağışıklığı yöntemini önermişti. Böylece bütün toplumun bağışıklık kazanacağını ve hastalığın atlatılacağını düşünüyordu. Herkes İngiltere’ye yoğun bir şekilde tepki gösterdi. Şimdi ise tüm toplumların sürü bağışıklığı kazanması isteniyor.

Koronavirüse karşı tüm dünyanın bağışıklık kazanması önemli

Araştırmacılar ve bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bazı ülkelerin sürü bağışıklığı kazanma süreleri ortaya çıktı. Buna göre İsrail yaklaşık olarak 2 ay sonra sürü bağışıklığına kavuşuyor. Bunda sürekli aşı yapmanın büyük etkisi var.

koronavirüsHerkesin koranovirüs bağışıklığı
Aşılama konusunda en iyi olan ülkelerden bir diğeri de ABD. Buna göre yaklaşık olarak 2022 yılında bu ülkede herkes bağışıklık kazanmış olacak. En başarılı ülkelerden bir diğeri ise İngiltere diyebiliriz. Yapılan hesaplamalar sonucunda toplumun 6 ay sonra güçlü bir bağışıklık kazanacağı düşünülüyor.

Bütün dünyanın en az yüzde 75 oranında aşılanması gerekiyor. Aksi halde sürü bağışıklığı gibi bir durumdan bahsetmek mümkün değil. Yapılan çalışmalar sonucunda, en az 7 yıl sonra tüm dünyanın bağışıklık kazanacağı düşünülüyor. Türkiye’nin ise 2,6 yıl sonra bağışıklık kazanması mümkün.

Yeni koronavirüs aşısı geliyor: İşte merak edilen detaylar

Sizce sürü bağışıklığı bu konuda iyi bir yöntem mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.