Koronavirüs evrim sürecinin başında: BioNTech açıklama yaptı

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Dünyanın en büyük pandemilerinden bir tanesine sahip olan koronavirüs evrim sürecinin başında. Özellikle son dönemlerde onun daha fazla evrim geçireceği söyleniyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Koronavirüs evrim sürecinin başında ve bu durum birçok kişiyi tedirgin ediyor. Aslına bakacak olursak bu ifadeler Uğur Şahin tarafından ortaya atıldı. Kendisi virüsün henüz yeni yeni evrim geçirmeye başladığını düşünüyor. Üstelik bu sürecin bir süre daha böyle devam edeceği tahmin ediliyor.

Dünyanın saygın gazeteleri arasında yer alan Finans Times’a konuşan Uğur Şahin virüsün aşıya karşı direnç gösterdiğini belirtti. Yeni bir aşı gerekip gerekmediği konusunda bazı açıklamalara yer veren Şahin ilerleyen zamanlarda yeni bir aşı formülüne ihtiyaç duyacaklarını düşünüyor.

Koronavirüs evrim sürecinin gidişatı kaygıları arttırıyor

Aşıların özellikle şu dönemlerde çok fazla tartışıldığını görüyoruz. Bazıları yeterli güce sahip olmadığını düşünürken kimileri ise virüsün mutasyona uğraması üzerinde duruyor. Ancak herkesin temel düşüncesi virüsün hızlı bir şekilde mutasyona uğramaya devam edeceği.

Geçtiğimiz günlerde Uğur Şahin delta varyantının bulaşıcı olduğunu belirtmişti. Ancak bu bulaşıcılık aşıyı güçten düşürecek düzeyde değil. Ayrıca yeni mutasyonların çıkması ile birlikte bu varyantın önemsiz kalacağını söyledi. Ona göre virüs daha çok adapte olmaya odaklanacak. Koronavirüs evrim sürecinin henüz çok başında.

Koronavirüs kısıtlamalarına karşı kişi maskesiz eylem yaptı

Herhangi bir salgın ortaya çıktığında adapte olma süreci genellikle uzun sürebiliyor. Geçirdiği evrim ile birlikte insanlarla uyumlu hale gelebiliyor. Ancak bunun tam tersine dönüşme ihtimali var. Şirket virüsün evrim geçirmesi halinde yeni aşılar üretmeye hazır olduklarını belirtiyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.