İlk koronavirüs hapı Dünya Sağlık Örgütü tarafından destekleniyor

İlk koronavirüs hapı

İlk koronavirüs hapı bazı tartışmalara neden olmuştu. Kimileri bu hapın olumsuz etkilere yol açacağını düşünürken bazıları ise tam tersini ifade etti. Hadi gelin Dünya Sağlık Örgütü bu konuda ne diyor birlikte bakalım.

Bugünlerde en fazla gündemde olan konulardan birisi de ilk koronavirüs hapı. Özellikle Dünya Sağlık örgütü tarafından nasıl bir tepki geleceği tam olarak bilinmiyordu. Virüse karşı yeni bir silah olma ihtimaline sahip bu ilaç takdir topladı. Konu ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Christian Lindmeier bazı önemli açıklamalara yer verdi.

Genel olarak açıklamalara baktığımızda ilaç desteğine sıcak bakıldığı görülüyor. Ancak söz konusu üçüncü doz aşı olunca bu konuya açıkçası pek sıcak bakılmıyor. Ne yazık ki aşılar konusunda tüm dünya eşit değil. Ona göre bazı gelişmiş ülkelerin üçüncü doz aşıyı zorunlu tutması adaletsizliği daha fazla artıracaktır.

İlk koronavirüs hapı kurtarıcı olabilir

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus daha başka dikkat çekici bazı noktalara parmak bastı. Ona göre takviye dozlara başlamak küresel topluluk olarak yapılabilecek en kötü şeylerden bir tanesi. Ayrıca kendisi bunun kesinlikle adil olmadığını düşünüyor.

İlk koronavirüs hapı

Avrupa Amerika Asya ve okyanusya gibi bölgelerde ülke nüfusları en az yüzde 50 düzeyinde bir doz aşı uyguluyor. Genel olarak bakıldığında bu oranın Afrika ülkelerinde yüzde 7 seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Tüm bu rakamlara bakıldığında Dünya Sağlık Örgütü aslında finansman sağlayabilir. İlk koronavirüs hapı olumlu ve adil bir etki oluşturabilir.

Koronavirüsün çıkış yeri belli oldu: Yüzlerce kez evrim geçirdi

Ortaya çıkan son detaylara göre Dünya Sağlık Örgütü yaklaşık olarak 5 milyar 623 milyon 603 bin dolarlık bütçe ile ayakta duruyor. Bu bütçe Afrika ülkelerine aşı olarak dağıtılabilir. Peki siz bu açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?