Koronavirüs kısıtlamalarına karşı kişi maskesiz eylem yaptı

Koronavirüs kısıtlamalarına binlerce kişi eyleme katıldı

Cumartesi günü Romanya’nın başkentinin ana meydanlarında binlerce kişi toplandı. Hükümetin bu hafta koronavirüs ile mücadele etmek için açıkladığı yeni koronavirüs kısıtlamalarına karşı binlerce kişi gösteri yaptı. İşte detaylar.

Çoğunluğu maske takmayan protestocular, devlet dairelerinin dışındaki Üniversite ve Zafer meydanlarında toplanarak, elinde ülkenin bayrakları ile toplandılar. Koronavirüs önlemlerine karşı eylem yapan eylemciler  “Özgürlük, sertifikasız özgürlük” ve “Kahrolsun hükümet” sloganları attı. Yerel basın, göstericilerin sayısını 15 bin olarak açıkladı. Pazar günü yürürlüğe girecek yeni önlemler arasında, aşı olmamış kişilerin tiyatro, sinema, restoran ve spor salonları gibi kamusal alanlara girişinin kısıtlanması yer alıyor. Cumartesi günü yeni COVID-19 enfeksiyonlarının sayısı 12.590 ile rekor seviyeye ulaştı. Yetkililer yoğun bakım ünitelerinde yer kalmadığını söyledi. Romanya, Bulgaristan’ın hemen önünde, Avrupa Birliği’nde ikinci en düşük aşı oranına sahip.

Koronavirüs kısıtlamalarına binlerce kişi eyleme katıldı

Aşısızlara hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirildi. Ayrıca hükümet sağlık sektörü çalışanları, doktorları ve hemşireleri için aşılamayı zorunlu hale getirmeyi planlıyor.  Hükümet bunlara ek olarak tüm kamusal alanlarda yüz maskelerini zorunlu hale getirdi. Ancak halk bu kurallardan memnun görünmüyor. Binlerce kişi bir araya gelerek yasaklara karşı eylem yaptı. Bu eylemler koronavirüs salgınının ülkede daha fazla yayılmasına da sebep olabilir. Hükümet salgınla mücadelede elinden geleni yapsa da aşı karşıtlarının da sayısı azımsanmayacak kadar fazla görünüyor. Bu nedenle daha sert önlemler alınması gerekiyor.

iPhone 8 onarım programı raftan kaldırıldı: Apple destek vermeyecek