Beyin ve bilgisayar arayüzü kablolardan tamamen arındırılıyor: Matrix gerçek oluyor

Yeni beyin araştırmaları

Beyin ve bilgisayar arayüzü birçok bilim insanının dikkatini çekmeyi başarıyor. Bu sefer ortaya çıkan bir gelişme ise işin çok ileri boyuta ulaştığını gösteriyor. İşte merak edilen tüm detaylar.

Uzun bir süredir bilim insanları beyin ve bilgisayar arayüzü çalışmalarını devam ettiriyor. Elon Musk bile böyle bir alanda çalışmalar yapmaya gayret gösteriyor. Ancak hem onun hem de genel olarak bilim insanlarının kullandığı sistemler tamamen kablolara bağlı. Eğer kablolar olmazsa beyin ve birey arasında hiçbir bağlantı kurulamıyor.

Kablolardan tamamen arındırılmış olan bir sistem sayesinde bilim insanları yeni bir aşamaya geçti. BrainGate sistemi olarak adlandırılan bir sistem sayesinde hiçbir şekilde kablolara ihtiyaç duyulmayacak. Böylece isteyen kullanıcılar sadece zihin gücünü kullanarak işlerini halledebilecek.

Bilim insanlarının keşfi büyük yankı uyandırdı

Çalışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Brown Üniversitesi’nden Dr. John Simeral, bu sistemlerin tamamen güvenilir olduğunu ifade etti. Uzun bir süredir kullanılan kablolu sistemler ile aynı olduğunu söyledi. Yani arada hiçbir fark olmamasına rağmen bu sistemde kablo tercih edilmiyor.

Beyin ve bilgisayar arayüzü

Normal şartlarda herhangi bir makineye beyin gücü ile hakim olmak için mutlaka kablolara ihtiyaç oluyor. Beyindeki nöral dalgalar makine tarafından komut olarak adlandırılıyor. Tüm sistemlerde bu genellikle kullanılıyordu. Fakat ilk defa herhangi bir fiziksel bağlantıya gerek kalmadan tamamen zihin gücü ile bilgisayar kontrol edilebiliyor.

İçme suyu tesisini hacklemek isteyen bilgisayar korsanının başına gelmeyen kalmadı

35 ve 63 yaşlarındaki iki kişi kesintisiz bir şekilde 24 saat boyunca kablosuz olarak bilgisayarlarını kullanabildi. Bu gelişme gerçekten de devrim etkisi yaratabilecek güce sahip. Peki siz yeni beyin ve makine arayüzü hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.