OLED ekran paneli sevkiyatı 2021’in ikinci çeyreğinde %35 düşecek

OLED ekran paneli sevkiyatı 2021'in ikinci çeyreğinde %35 düşecek

Esnek OLED ekran panellerine olan talep artıyor ancak pazar araştırma şirketi Omdia’nın yeni raporuna göre, esnek OLED panellerin sevkiyatı bu yılın ikinci çeyreğinde 57 milyon adet civarında olacak.

Bu, sevkiyatların bir önceki çeyreğe göre yüzde 35’lik bir düşüşe tanık olacağı anlamına geliyor. Bu, 2021’in ikinci çeyreğinin sezon dışı olmasına ve Apple iPhone modellerinde gönderilerin düşmesine bağlanıyor. Ancak, yıldan yıla karşılaştırıldığında, rakamlar yüzde 54’lük etkileyici bir artışı temsil ediyor. Öte yandan rapor, sert OLED panel sevkiyatlarının 2021’in ikinci çeyreğinde yaklaşık 53 milyon adet olacağını da ekliyor. Omdia’dan gelen rapor, Samsung Display‘in bu yılın ikinci çeyreğinde 39,1 milyon adetten fazla esnek OLED panel gönderebileceğini iddia ediyor; bu, önceki çeyreğe göre yüzde 42,8 düşüş ve yıllık yüzde 61,6 artış anlamına geliyor.

OLED ekran paneli sevkiyatı 2021'in ikinci çeyreğinde %35 düşecek

Öte yandan, LG Display’in bir önceki çeyreğe göre yüzde 41,1 düşüş ve yıllık yüzde 55,9 artış göstererek 10.6 milyon adet sevk etmesi bekleniyor. BOE, CSOT, Visionox ve Tianma’nın 2021’in ikinci çeyreğinde sırasıyla 7,9 milyon adet, 3,1 milyon adet, 2,1 milyon adet ve 1,4 milyon adet sevk etmesi bekleniyor. Daha önce Samsung, Huawei ve Apple ile birlikte Galaxy S serisi ve Note serisi cihazları için esnek OLED paneller kullanan birkaç akıllı telefon üreticisinden biriydi. Ancak bu durum, artık daha fazla markanın bu yeni paneli benimsemesiyle değişiyor. Talepteki artışla birlikte, BOE ve CSOT’un pazar lideri Samsung Display ile rekabet edebilmek için üretim kapasitelerini artırması gibi esnek OLED panel üreticileri de arttı.

Akıllı telefon sektöründeki büyüme ciddi seviyelere ulaştı: Para harcayamayan telefon aldı