Koronavirüs aşısının çocuklara uygulanma tarihi belli oldu: Onlara ne zaman sıra gelecek

Koronavirüs aşısının çocuklara uygulanma

Koronavirüs aşısının çocuklara uygulanma tarihi yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Özellikle ebeveynler konuyla ilgili bazı endişelere sahip. Hadi gelin merak edilen tüm detaylara birlikte göz atalım.

Tüm dünyada hayatı adeta durma noktasına getiren covid-19 Türkiye’de de ağır etkiler yarattı. Herkes virüsün dünya genelinde yayılmaya başladığı Ocak 2020 tarihinden itibaren çözüm aramaya başladı. İlk etapta hastalığın iyileştirilmesi üzerinde yoğunlaşıldı. Fakat ilerleyen süreçlerde çok fazla kişiye bulaşınca aşılar ilgi odağı oldu.

Bugünlerde herkes aşının ne zaman diğer gruplara uygulanacağını soruyor. Özellikle bugünlerde sağlık çalışanlarına ve yaşlılara öncelikli olarak aşı uygulanıyor. Fakat bunun ne kadar sürdürülebilir olacağı ise henüz belli değil. Aşılama çalışmalarının çok yavaş devam etmesi ciddi bir tepkiye neden oluyor.

Koronavirüs aşısının çocuklara uygulanma tarihi büyük merak uyandırıyor

Aşılama sırası bakımından değerlendirildiğinde şu an gençler bile henüz aşı olmadı. Sadece sağlık çalışanları ve onların çevresindeki kişiler aşı olabiliyor. Durum böyleyken çocukların ne zaman korunacağı ise daha fazla kafa karışıklığına neden oldu.

koronavirüsKoronavirüs aşısının çocuklara uygulanma

Bazıları çocukların korunmasına ihtiyaç olmadığını bile düşünüyor. Özellikle Kanada gibi ülkeler dahi buna benzer fikirlere sahip. Fakat bilim insanları tarafından yapılan açıklamalarda Türkiye’de 2021 yılının sonlarında çocukların aşılanacağı ifade ediliyor. Özellikle eğitim sektörü bu durumda rahat bir nefes alacak.

Koronavirüsün yeni yan etkisi ortaya çıktı: Herkeste görülebilir

Hem ABD hem de Almanya merkezli olarak üretilen aşılar çocuklar üzerinde deneniyor. Şimdilik çok fazla yan etki ortaya çıkmadı. Fakat yan etkilerin artması ile birlikte çocuklara aşı yapılması ertelenebilir. Peki sizce çocuklara aşı uygulanmalı mı?