Samsung WearOS konusunda kararlı

Samsung Galaxy Watch 4 ve Watch Active 4 kan şekeri takip özelliğine sahip olmayacak

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Google I/O etkinliğinde Samsung WearOS ile yola devam edeceğini açıklamıştı. Peki Tizen tarih mi olacak? İşte yanıtı.

Akıllı saat pazarındaki etkin isimlerden biri olan Samsung uzun süredir kendi geliştirdiği işletim sistemi olan Tizen’i kullanıyordu. Aslında Güney Koreli teknoloji devi Tizen’i mobil cihazlar için geliştirmişti. Fakat Android’i bırakıp Tizen üzerine yoğunlaşma riskini göze alamadı. Tizen ile gelen birkaç model de oldu. Fakat bunlar sınırlı bölgelerde, sınırlı sayıda kullanıcıya ulaşabildi.

Samsung Tizen’i mobil cihazlarında kullanmasa da akıllı TV ve özellikle de akıllı saatlerinde yaygın olarak kullandı. Ta ki şimdiye kadar.

Samsung WearOS konusunda kararlı

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Google I/O etkinliğinde Samsung sürpriz bir şekilde akıllı saat modellerinde WearOS’i kullanacağını açıkladı. Bilindiği üzere WearOS hali hazırda Google’ın giyilebilir cihazlar için geliştirdiği açık kaynak kodlu bir işletim sistemi. Nitekim Oppo, LG, Xiaomi gibi bazı üreticiler de WearOS’i kullanıyorlar.

Görünen o ki önümüzdeki süreçte Samsung da WearOS’i tecrübe etmeye başlayacak. Genel görüş ise Tizen’in bir daha Samsung akıllı saatlerinde kullanılmayacağı yönünde. Çünkü Tizen’in Android ile bir uyumsuzluğu söz konusuymuş. Dolayısıyla saat tarafındaki güncellemeler Samsung’un çok vaktini alıyormuş. Doğal olarak Samsung da Android ile sorunsuz bir şekilde çalışan WearOS’e geçme kararı almış.

Elbette bu Tizen için yolun sonu sayılmaz. Çünkü hala pek çok Samsung akıllı TV modeli Tizen ile çalışmakta.

iPhone ve Samsung Galaxy savaşının galibi belli oldu! İşte sonuçlar!