Koronavirüsün yeni yan etkisi ortaya çıktı: Herkeste görülebilir

İstanbul'da vaka sayısı dip yaptı

Koronavirüsün yeni yan etkisi bilim insanlarının gündeminde. Bugüne kadar çok fazla yan etki tespit edildi. Şimdi ise başka bir tanesi daha ortaya çıktı. Hadi gelin konuyla ilgili bütün detaylara birlikte bakalım.

Virüslerden kaynaklı ortaya çıkan yan etkiler uzmanlar tarafından uzun bir süredir tartışılıyor. Bu sadece Covid-19 ile ilgili değil. Aynı zamanda diğer hastalık yapıcı virüsler yakın mercek altında. Şimdi ise Rutgers Robert Wood Johnson Tıp Fakültesindeki araştırmacılar konuyla ilgili bazı açıklamalar yaptı. Buna göre virüsün hiç tahmin edilmeyen bir yan etkisi ortaya çıktı.

Covid 19 dünyanın en büyük salgınlarında bir tanesine neden oldu. Özellikle Hindistan gibi ülkelerde işler iyice trajedi boyutuna ulaştı. Herkes şimdilik vaka ve ölüm sayılarına odaklandı. Ancak virüsün neden olduğu yan etkiler ise henüz tam olarak liste halinde ortaya çıkarılamadı. Her geçen gün yeni bir yan etki beliriyor.

Koronavirüsün yeni yan etkisi şişlik yaratıyor

Yapılan çalışmalar sonucunda bu virüsün pıhtılaşmayı tetiklediği ortaya çıktı. Son denemelerde yaklaşık olarak 3 bin kişi ile çalışma yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda virüsün ne tür etkilere neden olduğu görülmek istendi. Yan etkilerden ilki kronik iltihaplanma ile alakalı.

Koronavirüsün yeni yan etkisi

Kan pıhtıları öncesinde şiddetli kronik iltihaplanma olduğu fark edildi. Hemen ardından kanda ciddi bir pıhtılaşma yaşandı ve bu aynı zamanda damar tıkanıklıklarına neden oldu. Birçok kişide hem kollarda hem de bacaklarda şişlik meydana geldi. Bu durum aynı zamanda ağrı ve yorgunluğa neden oluyor.

Koronavirüs mutasyonları Türkiye’de hangi şekillerde görülüyor

Virüsün her geçen gün yeni bir yan etkiye sahip olduğunun belirlenmesi bilim dünyasını endişelendiriyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?