CoronaVac aşısının etki oranı sonunda belli oldu

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

CoronaVac aşısının etki oranı sonunda ortaya çıktı. Bugüne kadar bazı rakamlar telaffuz edilse bile ilk defa kesin oranlar verildi. İşte merak edilen tüm detaylar.

Dünyada sert bir etki oluşturan koronavirüs aşılar ile durdurulmaya çalışıyor. Endonezya tarafından yapılan bir çalışma ise Çin aşılarının gerçek gücünü ortaya koydu. CoronaVac aşısı yapılmış olan 25 bin 374 sağlık çalışanının verileri incelendi. Tüm sonuçlar ışığında aşının ne kadar işe yarar olduğu bulunmaya çalışıldı.

Yapılan çalışmalarda gerçek yaşam istatistiklerinin sonuçlarına bakıldı. Buna göre 2. doz aşı olan kişilerin 28 gün sonraki verileri incelendi. Hastalığın bulaşmasına karşı engelleyici etkisi olan bu aşı yaklaşık olarak yüzde 94 oranında koruma sağlıyor. Bu bile son derece iyi bir rakam.

CoronaVac aşısının etki oranı Brezilya’da düşük çıkmıştı

Bu aşının çok fazla etki etmediği iddia ediliyordu. Son olarak Brezilya yaklaşık yüzde 54 oranında koruma sağladığını söyledi. Bu rakam fazlasıyla düşüktü. Ancak sonraki yapılan çalışmalarda aşının aslında daha etkili olduğu görüldü.

CoronaVac aşısının etki oranı

Türkiye’de de bu aşının kullanılması büyük tartışma konusu oldu. Birçok kişi Sinovac isimli Çin şirketi tarafından üretilen bu aşıyı kabul etmekte zorlandı. Şimdi ise Türkiye’de lisanslı üretim ile yapılabiliyor. Gelen açıklamalarda şirketin günde 6 milyon doz üretim yapabildiği ifade edildi.

İşte Çin aşısı Coronavac yan etkileri!

Günlük olarak bakıldığında bu üretimlerin önemli bir bölümü 5 ülkede yapılacak. Brezilya, Malezya, Mısır, Endonezya ve Türkiye gibi ülkelerde lisans verildi ve ciddi bir üretim kapasitesi var. Her gün üretilecek yeni aşılar sayesinde en azından hastalığın önlenmesi amaçlanıyor. Peki siz ortaya çıkan bu veriler hakkında ne düşünüyorsunuz?