Koronavirüs aşısının yan etkileri ortaya çıktı: Bazıları çok fena!

Koronavirüs Hindistan mutasyonu

Yapılan son çalışmalarla birlikte Koronavirüs aşısının yan etkileri net bir şekilde ortaya çıkmaya başladı. Peki bu virüsün aşısı nasıl problemler ortaya çıkarıyor.

Dünya genelinde 35 milyon kişinin hastalanmasına neden olan Koronavirüs, aşısının yan etkileri ile gündemde. Genel olarak toplumun ikiye bölündüğünü söylemek bile mümkün. Bazıları, her ne olursa olsun aşı çalışmalarına katılmayacağını söylese bile kimileri bu konuda son derece kendinden emin. Ancak her iki tarafında çok önemsediği bir detay var: Aşının ortaya çıkacak yan etkileri.

Yan etkilerden bazıları korku yaratabilir

Küresel bir medya şirketi tarafından yapılan röportajlar sonucunda koronavirüsün çeşitli yan etkileri daha rahat bir şekilde anlaşıldı. Röportaja katılanlardan 3’ü Moderna’nın, 2’si Pfizer’in deneylerinde gönüllü olarak bulundu ve ortaya çıkan çok çeşitli yan etkileri anlattı.

Koronavirüs aşısının yan etkileri

Yapılan açıklamalarda; ürperme, yüksek ateş ve titreme gibi yan etkilerin olduğu defalarca belirtildi. Tüm bunlara ek olarak Vücutta ağrı, baş ağrısı ve yorgunluk gibi şikayetler, en fazla görülen ayrıntılar arasındaydı. Özellikle de yüksek ateşin, hayat kalitesini büyük oranda düşürdüğü ifade edildi. bu durum, aşı ile alakalı endişeleri artırabiliyor.

Yapılan son açıklamalar ile birlikte, içimizi ferahlatacak detaylara da yer verildi. Tüm bu yan etkilerin, sadece 1 gün görüldüğü ve hemen sonrasında kendiliğinden geçtiği ifade edildi. Böylece önemli bir soru işareti daha kapatılmış oldu. Eğer aşı salgından koruyabilecekse, 1 günlük yan etkiler devede kulak gibi kalıyor. Yapılan aşı testleri ile alakalı ortaya çıkacak tüm durumlarda sizleri hızlıca haberdar etmeye devam ediyoruz.