Türkiye koronavirüs vaka sayıları büyük endişe yaratıyor

Koronavirüs aşılarının yan etkisi

Türkiye koronavirüs vaka sayıları son derece riskli bir seviyeye ulaştı. Hiç kimse böylesine yüksek rakamlar beklemiyordu. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Normal şartlarda azalması gereken Türkiye koronavirüs vaka sayıları ne yazık ki artmaya devam ediyor. Özellikle son dönemlerde bu artış çok net bir şekilde görülüyor. Hükümet tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında ise çok hızlı bir aşılama yapıldığı ifade ediliyor. Ancak vaka sayıları aşılamanın yetersiz olduğunu gösteriyor.

Sağlık Bakanlığı 27 Mart tarihinden şimdiye kadarki tüm verileri incelediğini söylüyor. Özellikle 81 ilde ortaya çıkan vaka sayıları büyük oranda artış gösterdi. Bunlar arasından İstanbul, Çanakkale, Kırklareli, Rize ve Yalova ilk sıralarda yer alıyor.

Vaka sayılarında büyük iller başı çekiyor

Büyük iller genellikle vaka sayılarında olumsuz bir tablonun ortaya çıkmasına neden oluyor. Görüldüğü kadarıyla önlemler henüz yeterli seviyede değil. Artış hızı dikkate alınırsa büyük illeri ciddi bir tehlike bekliyor diyebiliriz.

Türkiye koronavirüs vaka sayıları

Hasta ve vaka sayılarında çok fazla artışın olmadığı iller ise genellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden çıktı. Hele ki Şırnak gerçekten iyi bir performans sergiliyor diyebiliriz. Fakat orada da vaka sayılarından az bile olsa artış yaşanıyor diyebiliriz.

Koronavirüs aşısının uygulama tarihi belli oldu mu? Vatandaşlara ne zaman sıra gelecek

Hem Sağlık Bakanlığı hem de bilim kurulu üyeleri vaka sayılarının artışı konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Ankara’da her 100 bin kişide görülen vaka sayısı 300 bin sınırına dayandı. İstanbul’da ise bu rakam 600 bin sınırında diyebiliriz. Peki sizce vaka sayılarında yeniden düşüş yaşanması için ne yapılmalı?