Koronavirüs aşısının yan etkileri açıklandı: CoronaVac ilk yan etkiler

Koronavirüs aşılarının yan etkisi

Herkesin büyük bir umutla beklediği koronavirüs aşısının yan etkileri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Hadi gelin tüm bu yan etkilere ve diğer detaylara birlikte göz atalım.

Bilim Kurulu Üyeleri Koronavirüs aşısının yan etkileri hakkında detaylı bir şekilde konuştu. Herkesin bir şekilde merak ettiği ve tedirgin olduğu bu yan etkiler uzun süre devam edebiliyor. Peki ne tür yan etkiler görülebiliyor?

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz tarafından ifade edildiğine göre, aşının bazı yan etkileri bulunuyor. Bunlardan ilki aşı vurulan yerde meydana gelen uyuşma olacak. Burasının uyuşması aşının tüm vücuda yayıldığını gösterir.

Koronavirüs aşısı bakın ne tür yan etkilere neden oluyor

Aşının ortaya çıkardığı yan etkilerden bir diğeri de hafif denilebilecek seviyedeki ağrılar. Bu ağrılar kendisini özellikle kas ve eklemlerde yoğun bir şekilde gösteriyor.

koronavirüs aşısının yan etkileri

Aşının yan etkilerine bakıldığında aslında virüsün yan etkileri ile hemen hemen aynı olduğu görülüyor. Yani hastalığı kapan birisi de yine aynı şekilde bu ağrıları ve problemleri yaşayabilir. Bilim Kurulu Üyesi tarafından ifade edildiğine göre alerjik reaksiyonlar en fazla karşılaşılan bir diğer yan etki.

Beklenmedik alerjik reaksiyonlara karşı önlem alabilmek için aşı sonrasında herkes 15 dakika bekletilecek. Böylece ortaya beklenmeyen bir alerjik reaksiyon çıktığında hızlı bir şekilde müdahale etmek mümkün olacak. Bununla beraber beklenmeyen başka yan etkiler görülürse yine hemen tedaviye başlanacak.

 

Peki siz bu yan etkiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.