Koronavirüs aşısı göğüslerde silikon varmış gibi gösteriyor

İstanbul'da vaka sayısı dip yaptı

Son günlerin en büyük tartışma konuları içerisinde yer alan Koronavirüs aşısı, göğüslerde ciddi bir büyümeye neden oluyor. Hadi gelin bunun neyden kaynaklandığına ve diğer detaylara birlikte bakalım.

Uzun bir süredir ekranlarda ve çeşitli platformlarda insanların aşı olması için bazı yönlendirici çalışmalar yapılıyor. Toplum olarak bu salgından kurtulmanın en garanti yolunun aşılar olduğu ifade ediliyor. Aşı karşıtları ise bunların insan vücuduna zarar verdiğini düşünüyor. Peki gerçekten de insan vücuduna olumsuz etkileri var mı?

BioNTech aşısı ile ilgili birçok çalışma yapıldı. Özellikle Norveç gibi ülkelerde çok olumsuz etkiler ortaya çıktı. Mesela bir kişinin sırf aşılardan dolayı kalp krizi geçirdiği bile söylendi. Şimdi ise yepyeni bir iddia ortaya atıldı. Emma ismindeki 17 yaşındaki bir genç kız TikTok üzerinden paylaşım yaptı. Bu paylaşımda aşı yaptırdıktan 2 hafta sonra göğüslerinin ciddi bir büyüklüğe ulaştığını söyledi.

Koronavirüs aşısı göğüslerde büyümeye neden oluyor

Covid-19 ile birlikte hayatın önemli ölçüde felç olması bu salgını bitirmek zorunda olduğumuzu gösteriyor. Ancak bu tür tıbbi ürünler bazı yan etkilere yol açabiliyor. Doktor Heinrich Backmann tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında bu tür etkilerin son derece normal olduğu görülüyor.

Koronavirüs aşısı göğüslerde

Vücudumuza herhangi bir bakteri veya virüs bulaştığında öncelikle lenf bezlerinde büyüme yaşanır. Bu durum dışarıdan görülebilecek kadar belirgindir. Koronavirüs aşısı kendi içerisinde zayıflatılmış virüs barındırdığı için aşılamadan hemen sonra lenf bezlerinde büyüme olması son derece doğal.

Koronavirüs aşıları işe yarıyor mu: Covid-19 semptomları

Lenf bezlerinde belirgin bir büyüme yaşanması aynı şekilde göğüslerin daha büyükmüş gibi görünmesine yol açıyor. Lenf düğümlerinde büyüme yaşanınca durumun tuhaf olduğunu düşünenler ortaya çıktı. Ancak aşıdan hemen sonra böyle bir durumun ortaya çıkması oldukça sıradan. Salgının hızlı bir şekilde bitmesi için toplumun aşılanması büyük önem taşıyor.