Xiaomi yeni bir hızlı şarj teknolojisi tanıtacak

Xiaomi HyperCharge 2

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Xiaomi yeni bir hızlı şarj teknolojisi tanıtacak. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Yıllar içerisinde akıllı telefonların hayli önemli bir yol kat ettiğini söyleyebiliriz. Ekrandan, yonga setine varana kadar pek çok kategoride önemli ilerlemeler sağlandı. Beklenen ilerlemenin sağlanamadığı tek nokta ise bataryalar oldu.

Akıllı telefon üreticileri batarya konusundaki sorunu da hızlı şarj sistemleri ile çözüme kavuşturdu. Yeni hızlı şarj sistemleri sayesinde ortalama bir bataryaya sahip telefonu dakikalar içerisinde şarj etmeniz mümkün oluyor. Hali hazırda pek çok akıllı telefon üreticisi farklı hızlı şarj teknolojileri kullanmakta.

Örneğin Xiaomi yaygın olarak 33W ve üst seğmen cihazlarında da 55W’lık hızlı şarj teknolojisini kullanıyor.

Xiaomi yeni bir hızlı şarj teknolojisi tanıtacak

Fakat bu durum yakında değişecek diyebiliriz. Çünkü Xiaomi yeni nesil hızlı şarj teknolojisi için kolları sıvamış durumda. Çinli üretici 12 Temmuz’da yeni nesil hızlı şarj özelliğini tanıtacak. Bu özelliğin 67W hızlı şarjı destekleyeceği belirtiliyor.

67W hızlı şarj sayesinde dakikalar içerisinde telefonunuzu şarj etmeniz mümkün olacak. Eğer hızlı şarj teknolojileri bu hızla gelişmeye devam ederse kısa vadede pek çok telefonun 10 – 15 dakika içerisinde tam şarja ulaşacağını ön görebiliriz. Muhtemelen bunun için önümüzde birkaç sene var. Bekleyip göreceğiz. Sonuçta hızlı şarj kadar, kablosuz şarj teknolojilerinin gelişmesi de bizler için önemli.

Apple piyasa değeri rekor üstüne rekor kırıyor: Biri Apple’ı durdursun