Türkiye’de ilk koronavirüs aşısı yapıldı: Hastalık yakında bitebilir! (Video)

Sağlık Bakanı tam kapanma

Türkiye’de ilk koronavirüs aşısı sonunda yapıldı. Brezilya, Endonezya, Bangladeş ve birkaç ülkede denenen testler sonucunda geliştirilen aşı hastalığı bitirebilir. İşte içerisinde videonun da yer aldığı haberimizin detayları.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli sağlık çalışanlarına Türkiye’de ilk koronavirüs aşısı yapıldı ve böylece büyük bir umut doğdu. Faz 3 aşamasındaki koronavirüs aşısı birçok ülkede deneniyor ve başarılı sonuçlar alınıyor. Özellikle de Türkiye ve Brezilya gibi ülkelerde nasıl sonuçlar alınacağı çok merak ediliyordu. Çin merkezli Sinovac Biotech şirketi, aşı çalışmalarında öncü görünüyor.

Türkiye’de aşı çalışmaları devam ediyor

Aşı çalışmalarında önemli bir aşama olan Faz 3, önümüzdeki 1 hafta içinde 1300 kişiye daha uygulanacak. Bu çalışmalarla ilgili en büyük problem yan etkilerin oluşup oluşmayacağı. Her şey planlandığı gibi giderse yan etki oluşmadan herkese uygulanabilecek.

Türkiye’de ilk koronavirüs aşısı

Tüm aşılarda olduğu gibi bunda da bazı yan etkiler bekleniyor. Mesela ateşin yükselmesi en büyük yan etkiler arasında gösteriliyor. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte başka şehirlerde de aşı uygulanacak. Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Gaziantep ve Malatya gibi birçok şehirde bu aşılardan uygulanması bekleniyor.

Hastane ortamında ve steril bir şekilde uygulanan aşı çalışmaları, binlerce gönüllüye uygulanacak. Yüksek risk grubunda olan gönüllülere öncelik verilmesi amaçlanıyor. Böylece onların hastalıktan korunması ve daha fazla kişiye bulaşması engellenmiş olacak. Sizce aşının uygulanması neleri değiştirecek? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.