Koronavirüs antikor kokteyli ölüm oranlarını büyük oranda azaltıyor

İstanbul'da vaka sayısı dip yaptı

Koronavirüs antikor kokteyli bilim insanları tarafından uzun bir süredir geliştiriliyor. Bu kokteylin ölüm oranlarını önemli ölçüde azalttığı ifade ediliyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Bilim insanları tarafından devam eden araştırmalar sonucunda Koronavirüs antikor kokteyli ortaya çıktı. Bu kokteyl ile birlikte ölüm oranlarını önemli ölçüde azaltmak mümkün. Bildiğiniz üzere son dönemlerde ölüm oranları yükselmeye başlamıştı. Bu durumu engellemek için yeni tedbirler alındı. Sonuç olarak bazı ilginç kokteyller geliştirildi.

Pfizer-BioNTech, Sinovac, Sputnik V ve Moderna tarafından geliştirilen aşılara ek olarak bu kokteyl piyasaya sürülüyor. AstraZeneca tarafından kullanıma sürülecek olan bu Covid-19 antikor kokteyli ölüm oranlarını yaklaşık olarak yüzde 50 seviyelerine kadar düşürmüş olacak.

Koronavirüs antikor kokteyli test aşamasında

Yapılan açıklamalara göre bu kokteyl sadece aşılara ek olarak verilecek. Yani aşılara bir alternatif olmayacak. Bazı kişiler ne yazık ki bu tür antikorları aşılara alternatif olarak görüyor. Ancak bilim insanları bunun doğru olmayacağını düşünüyor.

Koronavirüs antikor kokteyli

Şimdilik üretilen antikor kokteylinin bir miktar daha test aşaması devam edecek. 2 doz aşı yaptırmasına rağmen yeterli bağışıklığı elde edemeyenler bu antikor kokteylini kullanabilir. Böylece en azından ölüm oranları az bile olsa geriye çekilmiş olur. Hatırlayacağınız üzere Hindistan gibi ülkelerde çok ciddi ölümlü vakalar yaşanmıştı. Koronavirüs antikor kokteyli bu konuda işe yarayabilir.

Koronavirüsün çıkış yeri belli oldu: Yüzlerce kez evrim geçirdi

Bu antikor kokteylinin test aşamaları için 900 civarında gönüllü yetişkin tercih edildi. ABD yetkili kurumları şu sıralar bu tür antikor kokteyllerini inceliyor. Peki siz bu tür önleyici ilaçlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.